Σοβαρό επεισόδιο στη Ρω: Η ελληνική φρουρά άνοιξε πυρ σε τουρκικό ελικόπτερο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Σοβαρό επεισόδιο στη Ρω: Η ελληνική φρουρά άνοιξε πυρ σε τουρκικό ελικόπτερο

Σοβαρό επεισόδιο στη Ρω: Η ελληνική φρουρά άνοιξε πυρ σε τουρκικό ελικόπτεροΣοβαρό επεισόδιο πάνω από τη νήσο Ρω συνέβη το βράδυ της Δευτέρας, περίπου στις 23.30, όταν τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλές περάσματα πάνω από το νησί, προκαλώντας την αντίδραση της ελληνικής στρατιωτικής φρουράς.

Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ και αναμεταδίδει το skai.gr «επεισόδιο αργά χθες το βράδυ στη νησίδα Ρω, στα δυτικά του Καστελόριζου, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τουρκικό ελικόπτερο πραγματοποίησε χαμηλή πτήση.

»Η ελληνική στρατιωτική φρουρά απάντησε με τροχιοδεικτικά πυρά στον αέρα προκειμένου να απομακρυνθεί το ελικόπτερο».

Το επεισόδιο εκτιμάται ότι αποσκοπούσε εκτός από την πρόκληση και να «τεστάρει» την ετοιμότητα της ελληνικής φρουράς στο νησί.

Η «πύρινη» απάντηση της ελληνικής φρουράς επιβεβαιώνει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μην επιτρέψει άλλη τουρκική πρόκληση.

Η Ρω ή Άγιος Γεώργιος, η αρχαία Ρώγη ή Ρόπη, είναι νησίδα που βρίσκεται στα δυτικά του Καστελόριζου και σε απόσταση 5.600 μ. από τις τουρκικές ακτές.

Εκεί βρίσκεται το μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη. Η ξακουστή Κυρά της Ρω, μοναδική κάτοικος του νησιού για πολλά χρόνια ύψωνε κάθε μέρα για δεκαετίες την Ελληνική σημαία, μέχρι το 1982 οπότε και απεβίωσε.

Σήμερα κατοικείται ουσιαστικά από μικρό απόσπασμα του Ελληνικού Στρατού, το οποίο έχει ως κύριο μέλημα να υψώνει κάθε μέρα και να προστατεύει την Ελληνική σημαία, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση της Κυράς της Ρω. tribune.gr