Λίβερπουλ – Μαντσεστερ Σίτι 3-0 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Λίβερπουλ – Μαντσεστερ Σίτι 3-0

Λίβερπουλ – Μαντσεστερ Σίτι 3-0Ισοπεδωτικοί στο α' μέρος οι Reds, έπαιξαν ολοκληρωτική μπαλάρα, διέλυαν από το 31' (3-0) τους Πολίτες, που ξέχασαν ότι έπαιζαν το πιο σημαντικό ματς της σεζόν και δεν έκαναν ούτε ευκαιρία.
Της έχει πάρει τον αέρα. Σου δίνει την εντύπωση ότι έτσι όπως είναι δομημένες αυτές οι δύο ομάδες, η Λίβερπουλ είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να βρεθεί απέναντι στη Σίτι. Της το έκανε στο πρωτάθλημα στο «Ανφιλντ», τερματίζοντας το αήττητό της και το επανέλαβε τώρα. Μόνο που αυτό το 3-0 στο πρώτο ραντεβού τους στα προημιτελικά του Champions League μοιάζει πολύ πιο σοβαρή ιστορία. Ηταν η πρώτη τους φορά που κοντραρίστηκαν στην Ευρώπη και οι Reds πάνε στη ρεβάνς έχοντας τεράστιο προβάδισμα, προϊόν μία εκπληκτικής βραδιάς τους, όπου τα έκαναν όλα τέλεια και οι αντίπαλοί τους όλα λάθος.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με τρελή φούρια και στο 12' βρήκαν το πρώτο γκολ. Ο Σαλάχ (μάλλον από θέση οφσάιντ) έτρεξε το μισό γήπεδο, ο Φιρμίνο δεν μπόρεσε να το τελειώσει, η άμυνα της Σίτι έκανε παιδικά λάθη και ο Σαλάχ έβαλε το 38ο φετινό του σε όλες τις διοργανώσεις. Τα χάλια των Πολιτών συνεχίστηκαν αμυντικά, όπως και η εκπληκτική επιθετική κρούση των Κόκκινων. Ο Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (20') τράβηξε βολίδα που άφησε άγαλμα τον Εντερσον και ο Σαλάχ (31') έστειλε συστημένη στο κεφάλι του Μανέ για το 3-0.

Μέχρι την ανάπαυλα κάθε λεπτό μετρούσαν και φάση οι παίκτες του Κλοπ, που πήρε την ταυτότητα του Γκουαρδιόλα. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, η Λίβερπουλ φυλάχτηκε και κατάφερε όχι μόνο να μην δεχτεί γκολ, αλλά ούτε καν κανονική φάση. Το άσχημο όμως ήταν ότι αποχώρησε με πρόβλημα ο Σαλάχ και ο Χέντερσον χάνει τη ρεβάνς εξαιτίας καρτών. Μία ρεβάνς στην οποία θα πρέπει να γίνουν τρελά πράγματα για να αλλάξει ο κάτοχος του εισιτηρίου για τα ημιτελικά. Με βάση το ιστορικό αποτελεσμάτων στην Ευρώπη, όσοι νίκησαν 3-0 στο πρώτο ματς, προκρίθηκαν κατά 94,1%.

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (85' Αλμπέρτο Μορένο), Χέντερσον, Μίλνερ, Σαλάχ (53' Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Φιρμίνο (71' Σολάνκε)

Μαν. Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Οταμέντι, Κομπανί, Λαπόρτ, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (56' Στέρλινγκ), Ντ. Σίλβα, Σανέ, Ντε Μπρόινε, Γκάμπριελ Ζέσους.