Καιρός με 30άρια και αφρικανική σκόνη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Καιρός με 30άρια και αφρικανική σκόνη

Καιρός με 30άρια και αφρικανική σκόνηΝέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Αθήνα θα κορυφωθεί το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου 13-14 Απριλίου.

Στην Αθήνα, σύμφωνα με τα μοντέλα πρόβλεψης, η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης (περίπου 130 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα) αναμένονται το μεσημέρι του Σαββάτου, ενώ στη συνέχεια η σκόνη θα αραιώσει σταδιακά.

Το φαινόμενο οφείλεται στα χαμηλά βαρομετρικά συστήματα στη Δυτική Μεσόγειο, που οδηγούν μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης προς την περιοχή μας.

Όσον αφορά τον καιρό σήμερα, περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη πέρα από τις αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου στη σελίδα του στο facebook κάνει λόγο για καλοκαιρινά χαρακτηριστικά του καιρού ολόκληρη την εβδομάδα.

«Με αραιές συννεφιές, γενικά εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη και κατά τόπους αρκετή ζέστη θα κυλήσει η εβδομάδα που διανύουμε καθώς ο υδράργυρος τα μεσημέρια θα φλερτάρει με υψηλές βαθμίδες της κλίμακας Κελσίου ενώ από την Πέμπτη και μέχρι το Σάββατο δεν αποκλείεται να αγγίξει ή και να ξεπεράσει κατά τόπους ακόμα και τους 30 βαθμούς στην κεντρική και νότια κυρίως Ελλάδα» σημειώνει ο Σάκης Αρναούτογλου. newsbeast.gr