Πρόστιμο – μαμούθ σε πασίγνωστο beach bar της Μυκόνου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Πρόστιμο – μαμούθ σε πασίγνωστο beach bar της ΜυκόνουΕπί μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του καταστήματος γκρέμιζαν για να προλάβουν τα πρόστιμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν
Πρόστιμο – μαμούθ που αγγίζει τις 380.000 ευρώ επέβαλλε η Πολεοδομία Σύρου σε πασίγνωστο και πολυτελές beach bar της Μυκόνου για πολεοδομικές παραβάσεις. Επί μια εβδομάδα οι υπεύθυνοι του καταστήματος γκρέμιζαν για να προλάβουν τα πρόστιμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν και τελικά έπεσαν στην τσιμπίδα του νόμου που τους έκοψε κοστούμι 380.000 ευρώ. Πλέον, οι ιδιοκτήτες πρέπει να καταβάλλουν μέσα σε 30 ημέρες το ποσό προκειμένου το beach bar να λειτουργήσει.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ο δικηγόρος κάτοικος της Μυκόνου κ. Στέλιος Γκαρίπης, προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου κατήγγειλε ότι στο συγκεκριμένο ακίνητο που βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων οι ιδιοκτήτες, έχουν προβεί σε υπερβολικά εκτεταμένες κατασκευές σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα” με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του νησιού.

Κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου και ειδικότερα οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης πραγματοποίησαν στις 21 Μαρτίου 2018 αυτοψία στον χώρο και σύμφωνα με όσα διαπίστωσαν επέβαλλαν στις 4 Απριλίου πρόστιμο 380.790 ευρώ. “Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο ... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο Protothema.gr ο κ. Στέλιος Γκαρίπης.

Η δικαστική διαμάχη

Για την υπόθεση του γνωστού beach bar έχει ξεκινήσει μια δικαστική διαμάχη με μηνύσεις, αιτήσεις αναστολής αδειών, καταγγελίες για “περίεργες επισκέψεις” που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη. Ο κ. Στέλιος Γκαρίπης, έχει προσφύγει εναντίον του ιδιοκτήτη υποστηρίζοντας πως στην επιχείρηση του “έχει διαμορφώσει παραλία και έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται. Έχουν κάνει ιδιαίτερη εντύπωση οι μπετονιέρες που κατασκευάζουν μία επιχείρηση επιφάνειας χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και υψηλά τείχη περιμετρικά. Ο όγκος του τσιμέντου που έχει επιβαρύνει τον κάβο είναι ασύλληπτος και οι εργασίες γίνονται νυχθημερόν με ειδικά συνεργεία που εργάζονται υπό το φως προβολέων κυρίως τη νύχτα”. Μάλιστα, καταγγέλλει πως έχει προσφύγει επανειλημμένως στην Αστυνομία όμως “Στις συνεχείς ωστόσο καταγγελίες μου προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, οι εργαζόμενοι του μηνυόμενου επιδείκνυαν μία άδεια για κατασκευή δεξαμενών”.


Μάλιστα στη μήνυση του αναφέρει ότι αμέσως μετά τις νομικές ενέργειες που έκανε “Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης της Μυκόνου, δημοσίευσα κάποιες φωτογραφίες των εργασιών στον προσωπικό μου λογαριασμό σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Λίγες ημέρες αργότερα, δέχθηκα “επίσκεψη” στην οικία μου στη Μύκονο από το μηνυόμενο, ο οποίος αφού με πληροφόρησε πως έχει προβεί σε έρευνα για το άτομο και την οικογένειά μου, με ενημέρωσε πως έχει τον τρόπο να κάνει κάποιον να φύγει, όχι μόνο από το νησί, αλλά και από τη Χώρα. Προσάγω και επικαλούμαι φωτογραφίες από τους χώρους των εργασιών”.

Δεν περνούσε ούτε γαιδουράκι...

Ο κ. Γκαρίπης στη μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Σύρου, αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται σε μια από τις πιο βεβαρυμένες παραλίες του νησιού των ανέμων σε έναν κάβο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στον οποίο όπως επισημαίνει “ πριν από 15 χρόνια δεν πήγαινε ούτε γαϊδουράκι, παρά μόνο ήταν πέρασμα για αγριοκάτσικα. Στον κάβο ο μηνυόμενος ήδη έχει εκμισθώσει ιδιοκτησία του για την κατασκευή και λειτουργία της επιχείρησης (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του bar) έχει διαμορφώσει παραλία στη βόρεια πλευρά του κάβου και ήδη έχει ανοικοδομήσει σε όλο το βράχο του κάβου σπιτάκια τα οποία εκμισθώνονται”. Αναφέρει δε ότι οι εργασίες που γίνονται με τις μπετονιέρες που δουλεύουν μέρα και νύχτα και ο όγκος του τσιμέντου επιβαρύνουν το περιβάλλον. “Θα πρόκειται για το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πλήγμα στη νήσο της Μυκόνου η συνέχιση των εργασιών αυτής της επιχείρησης με πισίνες, κτίρια περιμετρικά και υψηλά τείχη και είναι αδιανόητο αφενός μεν να έχει εκδοθεί άδεια για το σύνολο αυτών των κατασκευών, αφετέρου δε να ακολουθείται κατά γράμμα αυτή η οικοδομική άδεια” αναφέρει.

“Κατόπιν σχετικής καταγγελίας μου και δεδομένου ότι εκκρεμεί ενώπιον στις 24.4 ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά η αίτησή μου για την ακύρωση της αδείας του μνημείου αυθαιρεσίας και αλλαζονείας που «αναδύθηκε» πέρυσι στην Αγία Άννα της Μυκόνου, έλαβα γνώση σήμερα της έκθεσης αυτοψίας της Πολεοδομίας Σύρου. Η έκθεση αυτή που βεβαιώνει κάποιες αυθαιρεσίες θα την προσβάλω άμεσα στο αρμόδιο ΣΥΠΟΘΑ. Κάπου θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι περισσότερες συμφορές στη ζωή ενός ανθρώπου οφείλονται στο ότι υπηρετεί λάθος αρχές. Δεν είναι δυνατόν να πνίξουμε το ανυπέρβλητο φυσικό κάλλος της Μυκόνου στην πισίνα κάποιων επιχειρηματιών, ούτε να διακινδυνεύσουμε τη ζωή των τουριστών, στα δαιδαλώδη υπόγεια διαμερίσματα που είναι ορατά μόνο στο... instagram και όχι στις αρμόδιες αρχές” τονίζει στο protothema.gr o δικηγόρος κ. Στέλιος Γκαρίπης ο οποίος έχει προβεί σε καταγγελίες.