Apple: PC με δικούς της επεξεργαστές σε δύο χρόνια - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Apple: PC με δικούς της επεξεργαστές σε δύο χρόνια

Πρόκειται φυσικά για φήμη που συζητά ο κόσμος της πληροφορικής επί σειρά ετών, άλλοτε βάσιμα και άλλοτε... εντελώς αβάσιμα - όμως λόγω σχετικού πρόσφατου ρεπορτάζ του Bloomberg επανήλθε στο προσκήνιο: η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τους πρώτους της προσωπικούς υπολογιστές βασισμένους σε επεξεργαστές που δεν θα είναι σχεδιασμού Intel, μέσα στο 2020. Οι νέοι επεξεργαστές δεν θα είναι άλλοι από αυτούς της ίδιας της Apple, φυσικά, η οποία ούτως ή άλλως επιδιώκει να κατέχει στα προϊόντα της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό τους σε hardware και software.

Η πληροφόρηση του Bloomberg δεν είναι αβάσιμη ακριβώς επειδή οι πιο πρόσφατοι επεξεργαστές της Apple για iPad, οι A10X, πρακτικά ήδη αγγίζουν το επίπεδο ισχύος σημαντικού ποσοστού των laptop με Windows. Διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό εξέλιξης στους επεξεργαστές της από χρονιά σε χρονιά, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς έναν π.χ. Α15Χ ικανό να στηρίξει υπολογιστές Macbook ή iMac - με την προϋπόθεση, φυσικά, πως η Apple θα έχει φροντίσει να αναπτύξει όχι μόνο μία έκδοση MacOS για τους δικούς της επεξεργαστές, αλλά και όλο το λογισμικό υποδομής που θα χρειάζονταν οι προγραμματιστές ώστε να αναπτύξουν αντιστοίχως εφαρμογές γι' αυτό το νέο λειτουργικό σύστημα.
Από ορισμένες απόψεις φαντάζει σχεδόν... νομοτελειακό το ενδεχόμενο να κάνει η Apple, με τον τρόπο σκέψης που την διέπει στην μετά-Jobs εποχή, κάποια στιγμή αυτήν την επιλογή - άλλωστε πρόκειται για κάτι που έχει κάνει ήδη μια φορά στο παρελθόν, όταν "πέρασε" από τους επεξεργαστές PowerPC σε αυτούς της Intel όπου βρίσκεται σήμερα. Όμως, όπως εύκολα μπορεί να φανταστεί οποιοσδήποτε παρακολουθεί τις εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας για πολύ καιρό, το χρονικό πλαίσιο των δύο ετών για μια τέτοια μετάβαση είναι υπεραισιόδοξο αφενός, πρακτικά είναι βέβαιο πως θα περιοριστεί σε μόνο "εισαγωγικά" μοντέλα PC της Apple αρχικά.

Για τα ισχυρότερα και δη τα επαγγελματικής χρήσης μοντέλα είναι πρακτικά βέβαιο πως θα χρειαστεί πολύ περισσότερος καιρός από 3 χρόνια. Και επειδή η... κρυστάλλινη σφαίρα μας εμφανίζει "ομίχλη" από αυτό το χρονικό όριο και πέρα, μήπως να το ξανασυζητούσαμε όταν είχαμε κάτι απτό στα χέρια μας ως απόδειξη, Bloomberg; athinorama.gr