Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT – Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι πράκτορες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Απήγαγε 80 άτομα από 18 χώρες η τουρκική MIT – Κάνουν ό,τι θέλουν οι Τούρκοι πράκτορες

Η επιχείρηση με την απαγωγή από το Κόσοβο έξι ατόμων από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι μόνο η κορυφή του “παγόβουνου” στη δράση της MIT. Όπως είπε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας σε συνέντευξή του οι Τούρκοι πράκτορες απήγαγαν ως τώρα 80 άτομα από 18 διαφορετικές χώρες.

Μάλιστα ο Μπεκίρ Μποζντάγ διεμήνυσε ότι οι επιχειρήσεις των Τούρκων πρακτόρων σε ξένο έδαφος θα συνεχιστούν. Ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέφερε ότι στόχος είναι οι “γκιουλενιστές”, όπως ονομάζει άλλωστε το καθεστώς Ερντογάν όλους τους αντιπάλους του.

Η απαγωγή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο

Η μόνη γνωστή περίπτωση απαγωγής τούρκων από ξένο έδαφος από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και μάλιστα προκάλεσε και κυβερνητική κρίση, ήταν αυτή των έξι δασκάλων στο Κόσοβο. Η απαγωγή αποκαλύφθηκε από βίντεο ντοκουμέντο που διέρρευσε στα ΜΜΕ του Κοσόβου. Πριν ακριβώς από μια εβδομάδα άνδρες των μυστικών υπηρεσιών συνέλαβαν σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσόβου αλλά χωρίς να το γνωρίζει η κυβέρνηση έξι Τούρκους δσσκάλους που δίδασκαν σε σχολεία του Γκιουλέν στην Πρίστινα. Και τα τουρκικά ΜΜΕ είχαν περιγράψει το περιστατικό ως ξεκάθαρη απαγωγή. Οι έξι απήχθησαν κανονικά και με ειδική πτήση μεταφέρθηκαν στην Άγκυρα.

Οι έξι κατηγορούνται ότι είναι μέλη του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν και βοηθούσαν όσους θέλουν να διαφύγουν από την Τουρκία. «Δεχόμαστε αφόρητες πιέσεις από τις τουρκικές αρχές τις τελευταίες εβδομάδες για να κλείσουμε τα σχολεία του Γκιουλέν στο έδαφός μας αλλά και για το προσωπικό τους», είχε δηλώσει στο Reuters Κοσοβάρος αξιωματούχος. Οι αρχές του Κοσόβου ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν πρόκειται να βάλουν λουκέτο στα σχολεία του Γκιουλέν που είναι στην χώρα.

Δείτε την στιγμή της απαγωγής: