Οι 7 εναλλακτικοί τρόποι για να κοιμάσαι καλύτερα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Οι 7 εναλλακτικοί τρόποι για να κοιμάσαι καλύτερα

Αν δυσκολεύεσαι να θυμηθείς την τελευταία φορά που κοιμήθηκες καλά, μην ανησυχείς!...
Υπάρχουν λύσεις! Σίγουρα, έχεις ακούσει πολλές φορές συμβουλές όπως να μην πίνεις καφέ λίγες ώρες πριν κοιμηθείς ή να μην βλέπεις τηλεόραση.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες που δεν γνώριζες, και ίσως καταφέρουν να αλλάξουν τη βραδινή σου ρουτίνα.

1. Δώσε βάση στην οδοντόκρεμά σου

Έρευνες έχουν δείξει ότι η αίσθηση που αφήνει η μέντα στο στόμα "ξυπνάει" το μυαλό και αναστέλλει τη διαδικασία του ύπνου. Δοκίμασε μία εναλλακτική γεύση στη οδοντόκρεμά σου, όπως φράουλα ή ακόμη και με ενεργό άνθρακα.

2. Άσε το βιβλίο σου στην άκρη

Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που αγαπούν το διάβασμα στο κρεβάτι, ήρθε ώρα να αλλάξεις συνήθεια. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι δραστηριότητες που προκαλούν έντονα συναισθήματα στον οργανισμό, βελτιώνουν και την ποιότητα του ύπνου. Αντικατέστησε, λοιπόν, το βιβλίο σου, μ' ένα περιοδικό που θα σε ψυχαγωγήσει ή με κάποιες ασκήσεις γυμναστικής.

3. Μην καπνίζεις πριν τον ύπνο

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καπνίζουν θεωρούν ότι ένα τσιγάρο πριν τον ύπνο, θα τους χαλαρώσει και θα τους προσφέρει την απαραίτητη ηρεμία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η νικοτίνη δεν είναι κατευναστική αλλά αντίθετα ενεργοποιεί τον οργανισμό με αποτέλεσμα να "απομακρύνει" τον ύπνο.

4. Ξέβγαλε το πρόσωπό σου με ζεστό νερό

Σίγουρα το να πλένεις το πρόσωπό σου με κρύο νερό πριν τον ύπνο κλείνει τους πόρους του δέρματος. Επιπρόσθετα όμως, ερεθίζει το μυαλό και δίνει ενέργεια στο σώμα. Προσπάθησε, λοιπόν, να χρησιμοποιείς ζεστό νερό το βράδυ και άφησε το κρύο νερό για την πρωινή σου ρουτίνα.

5. Απέφυγε το λεμόνι

Το τσάι με λεμόνι ίσως να είναι μία υπέροχη ιδέα, σε αντίθεση τον καφέ, μετά το βραδινό γεύμα, ωστόσο και τα δύο θα σε κρατήσουν ξύπνια. Η αίσθηση του λεμονιού, όπως και των υπόλοιπων εσπεριδοειδών, αυξάνουν τα επίπεδα της ενέργειας και διεγείρουν τον οργανισμό.

6. Γράψε τους προβληματισμούς σου

Στις μέρες μας, όλοι έχουμε κατά νου χιλιάδες πράγματα που τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε πριν κοιμηθούμε. Μετέφερε σε ένα χαρτί όλες τις σκέψεις και τις καταστάσεις που σε κρατάνε ξύπνια και ύστερα πήγαινε στο κρεβάτι σου. Θα κοιμηθείς ευκολότερα και καλύτερα!

7. Συνδύασε το κρεβάτι με τον ύπνο

Υπάρχουν μέρες που κάθεσαι στο κρεβάτι σου και σκέφτεσαι γιατί δεν μπορείς να κοιμηθείς; Σήκω και άλλαξε δωμάτιο ή κάνε μια βόλτα μέσα στο σπίτι. Απέφυγε να διαβάζεις βιβλία ή να βλέπεις τηλεόραση εκεί. Το κρεβάτι σου θα προορίζεται μόνο για την ξεκούραση σου. Αν το μυαλό σου καταφέρει να κάνει αυτή τη σύνδεση, τότε βρίσκεσαι σε πολύ καλό δρόμο.
Πηγή