Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος: 7 χρήσιμες συμβουλές που θα σας "σώσουν" [video] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Δείτε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος: 7 χρήσιμες συμβουλές που θα σας "σώσουν" [video]

Κόλπα που θα σας φανούν πολύ χρήσιμα...

Είναι εφιάλτης, αλλά μερικές φορές όταν υπάρχει έντονη χιονόπτωση, μπορεί να υπάρξει διακοπή ρεύματος για πολλές ώρες.

Τα παρακάτω κόλπα θα σας φανούν πολύ χρήσιμα για εκείνες τις στιγμές.

1. Θέλετε να ξέρετε αν η κατάψυξη σας είναι σε καλή κατάσταση; Βάλτε ένα ποτήρι με νερό στην κατάψυξη και καταψύξτε το. Μόλις παγώσει, βάλτε ένα κέρμα στην κορυφή. Αν δείτε ότι το κέρμα έχει φτάσει στον πάτο και το νερό έχει λιώσει, τότε σημαίνει ότι τα τρόφιμα έχουν χαλάσει και πρέπει να τα πετάξετε.

2. Ο φωτισμός είναι σημαντικός, ειδικά όταν δεν υπάρχει ρεύμα. Τοποθετήστε έναν φακό κολλητά σε ένα μπουκάλι με νερό, και αμέσως ο χώρος θα γεμίσει με αρκετό φως.

3. Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων ως προσωρινό ψυγείο. Γεμίστε το με πάγο ή χιόνι και μπορείτε να φυλάξετε τρόφιμα για ώρες.

4. Όταν το ρεύμα πέφτει, ένα κερί μπορεί να βράσει νερό, αν και μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα.

5. Ένας γρήγορος τρόπος για να κρατήσετε το χώρο σας ζεστό είναι να κλείσετε τα σημεία από όπου εισχωρεί αέρας. Τοποθετήστε παλιές πετσέτες ή παλιές κουβέρτες κάτω από τις πόρτες και στις μπαλκονόπορτες.

6. Αν έχετε στην αυλή σας ηλιακά φώτα, φέρτε τα μέσα στο σπίτι, αν φοβάστε ότι θα πέσει το ρεύμα. Κρατήστε τα κοντά στο παράθυρο κατά τη διάρκεια της μέρας για να φορτίσουν ξανά για το βράδυ.

7. Αν δεν έχετε νερό και έχετε ξεμείνει, πάρτε φρέσκο χιόνι και βράστε το για μερικά λεπτά. Όταν κρυώσει, είναι ασφαλές να το πιείτε.

Το βίντεο δίνει επιπλέον συμβουλές για να προφυλαχτείτε σε περιπτώσεις διακοπής ρεύματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα.