Μαχητικό πέμπτης γενιάς προσνηώθηκε για πρώτη φορά σε… ελικοπτεροφόρο – τέρας! (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μαχητικό πέμπτης γενιάς προσνηώθηκε για πρώτη φορά σε… ελικοπτεροφόρο – τέρας! (video)

Η πρώτη προσνήωση του F-35 στο ελικοπτεροφόρο USS Wasp, είναι γεγονός.
Το μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, προσγειώθηκε στο ελικοπτεροφόρο οποίο βρίσκεται στον Ειρηνικό στις 5 Μαρτίου 2018. 

Όπως αναφέρει το Navy Times το F-35 αναμένεται να ενισχύσει τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ  και συγκεκριμένα τις επιχειρήσεις της 31ης μονάδας πεζοναυτών (31st Marine Expeditionary Unit) που έχουν έδρα την Οκινάουα της Ιαπωνίας. 

Η κίνηση αυτή των ΗΠΑ εμμέσως αμφισβητεί την κυριαρχία της Κίνας στην περιοχή, και στέλνει ένα μήνυμα στην Βόρεια Κορέα. 

Σε κάθε περίπτωση η  παρουσία ενός αεροσκάφους πέμπτης γενιάς στον Ειρηνικό θα έχει συνέπειες οι οποίες είναι αδύνατον να εκτιμηθούν από τώρα, καθώς θα προσφέρει νέες επιχειρησιακές δυνατότητες που προς το παρόν δεν δύναται να εκτιμηθούν αναφέρει μεταξύ άλλων δημοσίευμα του Fox news. 

Τέλος, αξίζει να τονίσουμε ότι το πολλαπλών χρήσεων αμφίβιο σκάφος USS WASP διαθέτει προσωπικό 3.000 άτομα, μεταξύ των οποίων, πλήρωμα, στρατιώτες και κυρίως πεζοναύτες.

Το ελικοπτεροφόρο WASP έχει μήκος 257 μέτρων και πλάτος 32 μέτρων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 22 κόμβων. 


Δείτε την προσνήωση του F-35: