Τσάμπιονς Λιγκ: 765 εκατ. ευρώ για πορεία μέχρι τους «16» (Παρί-Ρεάλ 1-2) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Τσάμπιονς Λιγκ: 765 εκατ. ευρώ για πορεία μέχρι τους «16» (Παρί-Ρεάλ 1-2)

074s15realmdrΑκόμα και στο σύγχρονο ποδόσφαιρο των ηγεμονικών συμβολαίων, της υπερπροβολής και της αλόγιστης σπατάλης χρημάτων, μερικές «σταθερές» όπως το «βάρος της φανέλας» παραμένουν. Η πολυδιαφημισμένη Παρί Σεν Ζερμέν, χωρίς τον Νεϊμάρ, αποκλείστηκε από τη Ρεάλ, η οποία μετά τη Μαδρίτη επικράτησε και χθες στο Παρίσι με 2-1, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ενα γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο 51΄ κι ένα του Κασεμίρο στο 80΄ διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, ενώ για την Παρί είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Καβάνι στο 71΄. Η απόφαση του Ζιντάν να χρησιμοποιήσει Κόβασιτς, Ασένσιο και Κασεμίρο στον άξονα «κλείδωσε» τη δημιουργία της Παρί, που αδυνατούσε να επιτεθεί ορθολογικά, έχοντας σε κακή μέρα τον Ντι Μαρία, τον Ραμπιό, αλλά και τον Βεράτι που αποβλήθηκε δικαίως στο 66΄. Η Ρεάλ προκρίθηκε στους «8» και τεράστιο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον Ζιντάν ο οποίος διάβασε τα λάθη του πρώτου αγώνα και παρουσίασε τη «βασίλισσα» φανερά βελτιωμένη.

Στο Ανφιλντ η Λίβερπουλ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Πόρτο και, σε συνδυασμό με το 0-5 του πρώτου αγώνα, πέρασε και αυτή στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι «κόκκινοι» είχαν εμφανώς στο μυαλό τους και το επερχόμενο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Σαλάχ αγωνίστηκε απλώς στα τελευταία λεπτά παίρνοντας πολύτιμες ανάσες, ενώ η Πόρτο διαχειρίστηκε τη ρεβάνς με στόχο να μη διασυρθεί, πράγμα που κατάφερε σχετικά εύκολα.

«Μάχη» στο Γουέμπλεϊ

Το 2-2 του Τορίνο μεταξύ Γιουβέντους και Τότεναμ έδειξε πως τα «σπιρούνια» του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι. Το τελικό αποτέλεσμα, μάλιστα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί πως η αγγλική ομάδα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 στο 10ο λεπτό. Η αποψινή ρεβάνς του Λονδίνου, όμως, ουσιαστικά χαρακτηρίζεται από πολλές αντιθέσεις. Κυριότερη αυτή ανάμεσα στο «παλιό» και στο «νέο», αλλά ταυτόχρονα στην αποψινή «αγγλοϊταλική μάχη» διαχωρίζεται η εμπειρία με τον ενθουσιασμό, η συντηρητική προσέγγιση του παιχνιδιού με την παρορμητικότητα και οι μεγάλοι παίκτες της Γιουβέντους εν συγκρίσει με τους εκκολαπτόμενους αστέρες της Τότεναμ. Εξαιρουμένου του Χάρι Κέιν που έχει ήδη δείξει πως ανήκει στην ποδοσφαιρική «ελίτ», παίκτες όπως ο Αλι, ο Ερικσεν ή ο Σον έχουν δείξει πως είναι εξαιρετικοί, αλλά μέσω προκρίσεων και μεγάλων στιγμών μπορούν να γίνουν σπουδαίοι. Η Γιουβέντους έχει αμφίβολο τον Ιγκουαΐν και εκτός αποστολής τον Μάτζουκιτς, ενώ για την Τότεναμ δεν θα αγωνιστούν οι Αλντερβάιρελντ και Οριέ.

Βορειότερα του Λονδίνου, στο Μάντσεστερ, η Σίτι υποδέχεται τη Βασιλεία σε αγώνα που αποτελεί τυπική διαδικασία μετά το 4-0 στην Ελβετία. Σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ήδη κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν (Λιγκ Καπ Αγγλίας), έχει αυξήσει τη διαφορά της στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και ουσιαστικά περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναμένεται να παρατάξει τη βασική ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές.