Θέλει 5 εκ. ευρώ, χρόνο και ικανότητα για να αποφύγει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Θέλει 5 εκ. ευρώ, χρόνο και ικανότητα για να αποφύγει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας του

Θέλει 5 εκ. ευρώ, χρόνο και ικανότητα για να αποφύγει την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας τουΣτην ζωή, ότι δίνεις, παίρνεις. Και τα αμέτρητα λάθη της διοίκησης του Παναθηναϊκού οδήγησαν την ομάδα να βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Να βρίσκεται σήμερα μία ανάσα από την απόλυτη ξεφτίλα, την πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας της, δηλαδή να πέσει εξωαγωνιστικά στην Β’ Εθνική.

Λάθη, λάθη, λάθη. Τελευταίο λάθος; Το γεγονός, ότι όλοι οι άμεσοι συνεργάτες του Αλαφούζου (κυρίως ο Χρήστος Παναγόπουλος), είχαν πείσει και το είχε σίγουρο και ο ίδιος ο Αλαφούζος, ότι σήμερα θα άλλαζε η ποινή για την μη αδειοδότηση και «θα πέρναγε περίπατο από το Δ.Σ της Σούπερ Λίγκα η αλλαγή της ποινής» , όπως έλεγαν οι στενοί συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου. Και φθάσαμε στο σημερινό αποτέλεσμα. Άλλη μία πανωλεθρία σε θεσμικά όργανα για τον Παναθηναϊκό (απόλυτα λογικό για μένα με τους ανθρώπους που τον εκπροσωπούν).

12 ψήφους ήθελε ο Παναθηναϊκός, για να αλλάξει η ποινή 7 πήρε μαζί με την δική του. Κανονικά όχι σήμερα, αλλά χθες, όλοι, όσοι έλεγαν αυτά όλες αυτές τις ημέρες θα έπρεπε να παραιτηθούν, για την παταγώδη αποτυχία τους μετά την ψηφοφορία. Αλλά τι ζητάω και εγώ τώρα. Παραίτηση, από ποιους; Από αυτούς, που δεν νοιώθουν τι σημαίνει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας να πέσει στην Β’ Εθνική. Και όταν λέω παραίτηση, εννοώ και μη ενασχόληση άλλο με τον Παναθηναϊκό. Διότι υπάρχουν και κάποιοι, όπως ο Χρήστος Παναγόπουλος, που μπορεί τυπικά να μην έχει ρόλο στην ΠΑΕ, αλλά ουσιαστικά κάνει πολλές επαφές και ασχολήθηκε ενεργά και με το θέμα της ψηφοφορίας σήμερα στην Σούπερ Λίγκα, όπου ο Παναθηναϊκός έφαγε άλλο ένα γερό χαστούκι.

Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση και να πω το εξής. Ολοι, όσοι φώναζαν αυτές τις ημέρες, ότι η Σούπερ Λίγκα θα κάνει την χάρη στον Παναθηναϊκό και θα αλλάξει την ποινή για την μη αδειοδότηση, μίλαγαν με προσβλητικό τρόπο για τον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας, ας κάνουν μία κωλοτούμπα τώρα και όταν μιλάνε για τον Παναθηναϊκό να πλένουν το στόμα τους. Και μιλάω και για οπαδούς, αλλά και δημοσιογράφους. Στην Σούπερ Λίγκα δεν έγινε καμία χάρη. Και αν θέλετε χάρες ψάξτε άλλες ομάδες, που ευνοήθηκαν από την άλλη ποινή, που ίσχυε πριν λίγα χρόνια. Δεν έπαιρναν άδεια, αλλά δεν υποβιβάστηκαν , είχαν μόνο περιορισμό μεταγραφών. Να μιλάνε τώρα αυτοί για χάρη στον Παναθηναϊκό , που δεν έγινε κιόλας, πάει πολύ.

Επανέρχομαι και πάμε στο ζητούμενο. Πολλοί λένε, τι χρειάζεται, για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να αποφύγει το μοιραίο. Έχει συνολικά να δώσει, η να διακανονίσει περίπου 10 εκ. ευρώ, χρέη μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Οι πληροφορίες, λένε, ότι δεν φθάνουν 2-3 εκ. ευρώ, αλλά χρειάζονται 5 εκ. ευρώ, αλλά και χρόνος και ικανότητα στις διαπραγματεύσεις, για να γίνουν όλα αυτά. Με διαπραγμάτευση του στιλ «αυτά είναι τα λεφτά αν θέλεις, αν δεν θέλεις πέφτουμε Β’ Εθνική δεν έχουμε πρόβλημα», δεν μπορείς ποτέ να φθάσεις σε συμφωνία. Και αυτό, ίσχυε μέχρι τώρα. Ο Παναθηναϊκός και χρώσταγε σε παίκτες και ομάδες και τους αντιμετώπιζε σαν να είναι αυτοί υποχρεωμένοι στην ομάδα, σαν να χρωστάνε αυτοί χρήματα.

Κυρίως αυτό συνέβη από την ημέρα, που απολύθηκε ο Αγησίλαος Τουμαζάτος και παραιτήθηκε ο Κωνσταντίνος Διαμαντόπουλος, δύο άνθρωποι, που κατάφεραν με ελάχιστα χρήματα στην διάθεσή τους να κρατήσουν τους πιστωτές να μην φθάσουν στα άκρα. Από την ημέρα, που έφυγαν αυτοί οι δύο άνθρωποι και το στιλ της διαπραγμάτευσης του Παναθηναϊκού έγινε «αυτά είναι σαν σας αρέσει, αν δεν σας αρέσει δεν μας νοιάζει» οδηγηθήκαμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Άρα, εκτός από ένα ποσό 5 εκ. ευρώ, που πρέπει χθες, όχι αύριο να βάλει ο Αλαφούζος είναι απαραίτητο να αλλάξει και το στιλ, που κάνει την κουβέντα με τους πιστωτές ο Παναθηναϊκός και να βρεθούν κάποιοι ικανοί άνθρωποι να το κάνουν (ο Αλκης Παπαντωνίου είναι ένας από αυτούς , αλλά θα πρέπει αυτός να μιλάει και δίπλα του να υπάρχει ένας αντίστοιχος, για να τρέξουν οι υποθέσεις), αλλά και να δοθεί παράταση στην κατάθεση των φακέλων. Αν η προθεσμία παραμείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν προλαβαίνει ο Παναθηναϊκός ακόμα και αν σήμερα ληφθεί απόφαση να μπουν 5 εκ. ευρώ. Αν πάρει παράταση η διαδικασία της αδειοδότησης, για 15 ημέρες ακόμα ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες πιθανότητες να προλάβει αρχίζοντας από σήμερα να τρέχει…..