Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ξανά στο εδώλιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος ξανά στο εδώλιο

27s7ambr Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει και πάλι ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την έφεση που άσκησε κατά της αθωωτικής απόφασης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου. Επίσης, σύμφωνα με όσα είπε στην «Κ» η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κλειώ Παπαπαντολέων, «χθες το απόγευμα πληροφορήθηκα ότι έφεση κατά της απόφασης έχει ασκήσει και ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών, για το αδίκημα της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος».

«Στην αίτηση που καταθέσαμε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου», σημειώνει η κ. Παπαπαντολέων, «εκθέσαμε τους νομικούς και πραγματικούς λόγους για τους οποίους θεωρήσαμε ότι η αθωωτική απόφαση είναι νομικά εσφαλμένη και ως προς την εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών και ως προς την ερμηνεία και εφαρμογή του αντιρατσιστικού νόμου». Με αφορμή την άσκηση της έφεσης, η συνήγορος σχολίασε πως «είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι ο δικαστικός μηχανισμός έχει αντανακλαστικά απέναντι σε αυτήν την απόφαση, η οποία κατά την κρίση μας ήταν νομικά εσφαλμένη». «Υπάρχουν λοιπόν», συνέχισε, «κάποια αντανακλαστικά και θα δούμε τι θα γίνει στον δεύτερο βαθμό». Από την πλευρά του, ο συνήγορος του Αμβροσίου, Γιώργος Μπέσκος, ανέφερε ότι «από τη στιγμή που προβλέπεται δικονομικά η άσκηση έφεσης, είναι απολύτως σεβαστή, και πλέον αρμόδια είναι τα δικαστήρια να αποφασίσουν, την κρίση των οποίων εμπιστευόμαστε».

Η υπόθεση θα συζητηθεί εκ νέου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου και αναμένεται ο προσδιορισμός της δικασίμου. Σύμφωνα με τον Γιώργο Μπέσκο, «η έφεση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αιγίου και όχι στην Εισαγγελία Εφετών Πατρών, διότι κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στον πρώτο βαθμό, την απαλλαγή του μητροπολίτη από τις κατηγορίες είχε προτείνει η αντεισαγγελέας που βρισκόταν στην έδρα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου». Επίσης, ο Γιώργος Μπέσκος σχολίασε: «Μου έκανε άσχημη εντύπωση ότι η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων άφησε ασχολίαστο αυτό που είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ότι δηλαδή τον ξένισε η αθωωτική απόφαση».

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο μητροπολίτης κατηγορείτο για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έπειτα από ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο, με την οποία είχε καταφερθεί εναντίον των ομοφυλοφίλων. kathimerini.gr