Ιταλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Πάσχα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ιταλία: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενόψει του Πάσχα

Αστυνομικοί με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ελέγχουν το Κολοσσαίο καθώς οι απειλές για τρομοκρατικό χτύπημα έχουν πολλαπλασιαστεί ενόψει του Καθολικού ΠάσχαTις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα απειλητικά μηνύματα των τζιχαντιστών στα οποία γίνεται αναφορά σε επιθέσεις κατά τις "αιώνιας πόλης" όπως αποκάλυψε ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών, Mάρκο Μιννίτι.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά σε όλη την Ιταλία και ιδίως στην Ρώμη. Η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε συνεχείς εφόδους, απελάσεις και έξι συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατία, μεταδίδει η DW.
Ο Ιταλός υπουργός Eσωτερικών Mάρκο Μιννίτι επιβεβαίωσε ότι η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων δεν ήταν ποτέ τόσο σοβαρή όσο τώρα. "Η απειλή κατά της χώρας μας ήταν, είναι και θα παραμείνει σοβαρή ακόμη για ένα κάποιο χρονικό διάστημα αλλά οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν ότι υπάρχει μια εντυπωσιακή ικανότητα πρόληψης", δήλωσε ο Μιννίτι σε συνέντευξη στην δημόσια τηλεόραση της Rai. Παράλληλα αποκάλυψε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πολλαπλασιαστεί τα απειλητικά μηνύματα των τζιχαντιστών στα οποία γίνεται αναφορά σε επιθέσεις κατά τις "αιώνιας πόλης".
Αυστηρά μέτρα μέχρι και την Δευτέρα του Καθολικού Πάσχα
H ιταλική αστυνομία έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις. Τις ημέρες αυτές έχουν κινητοποιηθεί χιλιάδες άνδρες της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και των μυστικών υπηρεσιών. Από σήμερα και μέχρι τη Δευτέρα απαγορεύεται η είσοδος φορτηγών στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης. Η φύλαξη όμως είναι αυξημένη και έξω από μεγάλα ξενοδοχεία, όπως και στα εμπορικά κέντρα. Ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια των πολιτών χωρίς να δημιουργηθούν ουσιαστικά προβλήματα στις μετακινήσεις τους.
Η Ιταλία γνωρίζει καλά ότι είναι η μόνη μεγάλη χώρα που δεν έχει πληγεί από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Και προσπαθεί να προστατέψει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται, όλους τους "ευαίσθητους στόχους της".  news247.gr