Ο Ισημερινός «κόβει» τις επικοινωνίες του Ασάνζ των WikiLeaks με τον έξω κόσμο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Ο Ισημερινός «κόβει» τις επικοινωνίες του Ασάνζ των WikiLeaks με τον έξω κόσμο

Ο Ισημερινός αποφάσισε να στερήσει από τον ιδρυτή των WikiLeaks Τζουλιάν Ασάνζ την επικοινωνία με τον έξω κόσμο, στην πρεσβεία του στο Λονδίνο, όπου ο τελευταίος έχει βρει καταφύγιο από το 2012.

Η κυβέρνηση του Ισημερινού (Εκουαδόρ) τόνισε ότι προέβη στη συγκεκριμένη κίνηση επειδή η δραστηριότητα του Ασάνζ, ειδικά με δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έθεταν σε κίνδυνο τις σχέσεις της χώρας με τις ΗΠΑ και άλλα έθνη.

Ο Ασάνζ είχε καταφύγει στην πρεσβεία για να αποφύγει τη σύλληψή του από τις βρετανικές αρχές και την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου τότε κατηγορείτο για σεξουαλικό έγκλημα.

Βασικός φόβος του ιδρυτή των WikiLeaks ήταν ότι στη συνέχεια θα εκδίδετο από τη Σουηδία στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες για την αποκάλυψη εκατομμυρίων σελίδων απόρρητων εγγράφων της αμερικανικής διπλωματίας.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα συλλάβουν τον Ασάνζ με το που θα εξέλθει της πρεσβείας, καθώς κατηγορείται για την διαφυγή του, όταν ακόμη οι κατηγορίες στη Σουηδία ήταν σε ισχύ. naftemporiki.gr