Επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι - Δέκα προσαγωγές - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις σε Εξάρχεια και Κουκάκι - Δέκα προσαγωγές

peripolikonewΕπιχειρήσεις της αστυνομίας πραγματοποιούνται αυτή την ώρα σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και στο Κουκάκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί εισέβαλαν στην κατάληψη Gare στην οδό Καλλιδρομίου αλλά και στην κατάληψη που υπάρχει στην οδό Ζαΐμη 11, στα Εξάρχεια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δέκα λεπτά αργότερα οι αστυνομικοί εισέβαλαν και στην κατάληψη Ματρόζου, στο Κουκάκι.
Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα συνολικά προσαγωγές.
Τον περασμένο Νοέμβριο οι αρχές είχαν και πάλι εισβάλει στην κατάληψη Gare, όπου είχαν κατασχέσει βόμβες μολότοφ, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κράνη, κοντάρια και άλλα «πολεμοφόδια», που χρησιμοποιούνταν σε επιθέσεις κατά αστυνομικών. 
Η αστυνομία είχε προχωρήσει και σε τέσσερις συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Γερμανών υπηκόων. 
Στους τέσσερις συλληφθέντες συγκαταλέγεται 43χρονος Ελληνας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Είχε εντοπιστεί τον Απρίλιο του 2013 σε καφετέρια της Νέας Φιλαδέλφειας, μαζί με δύο καταζητούμενους –τότε– νεαρούς που είχαν μετάσχει στη ληστεία τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης.
Ο δεύτερος Ελληνας δεν είχε συλληφθεί στο παρελθόν. Περιγράφεται ωστόσο από αστυνομικούς ως ενεργό μέλος του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τον Σεπτέμβριο του 2016 είχε πάρει μέρος στην κατάληψη της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας και πιο πρόσφατα σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. και στον κατηγορούμενο για συμμετοχή στη «Συνωμοσία» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.