Παραιτήθηκε ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Παραιτήθηκε ο οικονομικός σύμβουλος του Τραμπ

Ο Γκάρι Κον ήταν κορυφαίος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα και βετεράνος της Goldman Sachs.
Ο Γκάρι Κον, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος της αμερικανικής προεδρίας, ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της μεταρρύθμισης του φορολογικού συστήματος των ΗΠΑ που εγκρίθηκε το 2017 και πολέμιος των τάσεων προστατευτισμού στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, παραιτείται, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος την Τρίτη.

«Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τη χώρα μου και έθεσα σε εφαρμογή οικονομικές πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης προς όφελος του αμερικανικού λαού, ειδικά (με) την έγκριση της ιστορικής φορολογικής μεταρρύθμισης. Είμαι ευγνώμων προς τον πρόεδρο που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία και εύχομαι στον ίδιο και στην κυβέρνηση κάθε επιτυχία στο μέλλον», αναφέρει λακωνικά ο Κον σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική προεδρία.

 Ο Τραμπ, σε δήλωσή του που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα The New York Times, ευχαρίστησε τον Κον για την «αφοσίωση» με την οποία «υπηρέτησε τον αμερικανικό λαό».

Ο Κον, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Goldman Sachs, πρόβαλε αντίσταση στην εξαγγελθείσα απόφαση του Τραμπ να επιβάλλει δασμούς στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο και πρόσωπα στο περιβάλλον του είχαν αφήσει τις τελευταίες ημέρες να γίνει γνωστή η δυσαρέσκειά του και η πρόθεσή του να αποχωρήσει.

Το πότε ακριβώς θα εγκαταλείψει την κυβέρνηση ο Κον δεν έγινε απόλυτα σαφές, πάντως κατά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου θα το κάνει εντός εβδομάδων. news247.gr