Παρέμβαση Πούτιν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς "ψάχνει" η Αθήνα - Επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν για την τουρκική προκλητικότητα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση Πούτιν για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς "ψάχνει" η Αθήνα - Επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν για την τουρκική προκλητικότητα

Με αφορμή την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας, ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ρώσο πρόεδρο και βρήκε την ευκαιρία να του θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός, επικοινώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για να τον συγχαρεί για την επανεκλογή του. «Συζητήσαμε επίσης, θέματα ελληνορωσικής και ευρωρωσικής συνεργασίας αλλά και για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, με έμφαση στη στάση της Τουρκίας», αναφέρει.



Επικοινώνησα σήμερα με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πούτιν προκειμένου να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου για την επανεκλογή του. Συζητήσαμε επίσης, θέματα ελληνορωσικής & ευρωρωσικής συνεργασίας αλλά και για τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο, με έμφαση στη στάση της Τουρκίας

Μεσολάβηση Πούτιν «ψάχνει» ο Τσίπρας

Την είδηση για το τηλεφώνημα ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετέδωσε, νωρίτερα, η δημοσιογράφος του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα με ανάρτησή της στο twitter.

Όπως αναφέρει, στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο βρέθηκε η στάση της Τουρκίας, δεδομένης της προκλητικής της στάσης στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα, η ελληνική πλευρά φέρεται να προσβλέπει σε παρέμβαση της Μόσχας και στην άσκηση πιέσεων από πλευράς του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την άμεση απελευθέρωση και την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Πούτιν από τις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο η στάση της Τουρκίας, κι ενώ η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να προσβλέπει σε πιέσεις του Ρώσου Προέδρου προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν για την άμεση επιστροφή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών @ALPHA_TV

Κόλαφος οι Ευρωπαίοι κατά Ερντογάν

Οι ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν αυστηρά τις «παράνομες ενέργειες» της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με τη Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης που συντάχθηκε για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και του οποίου αντίγραφο δημοσίευσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καταδικάζει αυστηρά τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο πέλαγος και υπογραμμίζει την πλήρη αλληλεγγύη του με την Κύπρο και την Ελλάδα», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, σε μια αναφορά στις εντάσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και τη Λευκωσία γύρω από τις γεωτρήσεις ανατολικά της Κύπρου και στην κράτηση πολιτών της ΕΕ (σ.σ. των δυο Ελλήνων στρατιωτικών) στην Τουρκία.

Όπως είχε μεταδώσει εξάλλου το πρακτορείο Bloomberg, οι ηγέτες της ΕΕ υπενθυμίζουν επίσης την υποχρέωση της Τουρκίας να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και να εξομαλύνει τις σχέσεις με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: newsit