Βίντεο: Τι συνέβη όταν έπεσαν οι μπάρες του Μετρό στο Σύνταγμα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Βίντεο: Τι συνέβη όταν έπεσαν οι μπάρες του Μετρό στο Σύνταγμα

Έκλεισαν σήμερα οι μπάρες στο σταθμό του μετρό «Σύνταγμα»,  ενώ ανοιχτές θα μείνουν οι πύλες εισόδου των ΑμΕΑ και ανέργων.

Στο σταθμό του Συντάγματος, περίπου στις 12.30 το μεσημέρι επικράτησε ένας μικρός πανικός με τους πολίτες να δείχνουν συγχυσμένοι με τις κλειστές μπάρες. 

Ορισμένες ήταν εκτός λειτουργίας, εμφανιζόταν δηλαδή στην χαρακτηριστική ένδειξη ένα κόκκινο Χ, με συνέπεια να επικρατήσει ένα μπέρδεμα για το πού πρέπει να περάσουν το εισιτήριό τους και να ανοίξει η μπάρα.  
Παρόλα αυτά, δίπλα στις μπάρες βρίσκονταν υπάλληλοι του μετρό, που έδιναν κατευθυντήριες στους επιβάτες. 

Οι επιβάτες θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα ώστε  η επικύρωση να γίνεται στο μηχάνημα με το πράσινο βέλος, όπως και να επικυρώνουν το εισιτήριο στην είσοδό της αφετηρίας της μετακίνησής τους. Στην αντίθετη περίπτωση θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στους σταθμούς.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί -περίπου 15 δευτερόλεπτα- από το άνοιγμα της μπάρας μέχρι το εκ νέου κλείσιμό του, επιτρέπει τη διέλευση παραπάνω του ενός ατόμου μέσα από τις μπάρες, κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι αν κάποιος επιβάτης δεν έχει ακυρώσει εισιτήριο να περάσει το ίδιο εύκολα. 
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι οι πύλες εισόδου των ΑμΕΑ και των ανέργων παραμένουν ανοιχτές μέχρι τις 15 Μαρτίου, οπότε και μέχρι εκείνη την ημέρα σταδιακά θα κλείνουν οι μπάρες σε όλους τους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.
   
Ο ΟΑΣΑ υπενθυμίζει στο επιβατικό κοινό τα ακόλουθα:
α. Να έχει εφοδιαστεί με έγκυρο ηλεκτρονικό εισιτήριο-κάρτα (ATH.ENA Ticket / ATH.ENA Card)
β. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εισόδου
γ. Να επικυρώνει το εισιτήριο-κάρτα στις πύλες του σταθμού εξόδου