Άγνωστα τα κίνητρα των δύο επιθέσεων με μαχαίρι στη Βιέννη. Τέσσερις τελικά οι τραυματίες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Άγνωστα τα κίνητρα των δύο επιθέσεων με μαχαίρι στη Βιέννη. Τέσσερις τελικά οι τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε δύο επιθέσεις με μαχαίρι που διαπράχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, ωστόσο οι αρχές δεν γνωρίζουν τα κίνητρα των δραστών ή του δράστη, ούτε εάν τα περιστατικά συνδέονται, ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η πρώτη από τις επιθέσεις διαπράχθηκε περί τις 19:45 τοπική ώρα (20:45 ώρα Ελλάδας) στην Πράτερστρασε, έξω από εστιατόριο ιαπωνικής κουζίνας, κοντά σε σταθμό του μετρό, στο δεύτερο διαμέρισμα της πόλης, που συμπεριλαμβάνει το γνωστό πάρκο Πράτερ και τον συγκοινωνιακό κόμβο Πράτεστερν. Σε αυτό το διαμέρισμα, το οποίο διαπερνά η εμπορική οδός Πράτερστρασε, ζει εξάλλου η πλειονότητα των μελών της μικρής ισραηλιτικής κοινότητας της Βιένης.

«Ένας άνδρας επιτέθηκε σε μια οικογένεια -τον πατέρα, τη μητέρα και τη 17χρονη κόρη τους- με μαχαίρι. Οι τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και οι ζωές τους διατρέχουν κίνδυνο», επισήμανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας και διευκρίνισε πως πρόκειται για πολίτες της Αυστρίας.

«Μισή ώρα αργότερα, έγινε άλλη μια επίθεση (...) στο Πράτεστερν κι ένας άνθρωπος επίσης τραυματίστηκε σοβαρά κι η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Δεν γνωρίζουμε (αν, ή) σε ποιο βαθμό υπάρχει σύνδεση (ανάμεσα στις δύο επιθέσεις) και τα όποια κίνητρα συνεχίζουν να μην είναι σαφή», συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ερωτηθείς τι είναι γνωστό για τον δράστη, ο εκπρόσωπος απάντησε «απολύτως τίποτε. Γνωρίζουμε μόνο πως αναζητούμε έναν άνδρα».

Ένας ενήλικος υπήκοος του Αφγανιστάν συνελήφθη αργότερα το βράδυ, καθώς φέρεται να ενέχεται στη δεύτερη επίθεση. Δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες από τις αρχές, ενώ παρέμενε άγνωστο το αν και κατά πόσον υφίσταται σύνδεση ανάμεσα στα δύο συμβάντα.

Η Αυστρία, οι αρχές της οποίας έχουν θέσει σε εφαρμογή αυστηρά μέτρα ασφαλείας καθώς το επίπεδο επαγρύπνησης για τον κίνδυνο τρομοκρατικών ενεργειών είναι αυξημένο, δεν έχει υποστεί μέχρι σήμερα επιθέσεις τζιχαντιστών, όπως εκείνες που αιματοκύλισαν το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, τη Νίκαια, το Βερολίνο ή τη Βαρκελόνη από το 2015.