Ένταση και επεισόδια με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή Άμυνας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Ένταση και επεισόδια με βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην επιτροπή Άμυνας

Μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε τον λόγο και έβαλε «φωτιά».

Ο Χρυσαυγίτης βουλευτής αποκάλεσε «Τούρκο» τον Έλληνα βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, δημιουργώντας «χαμό» μέσα στην επιτροπή.

Σύμφωνα πληροφορίες, άρχισε να φωνάζει να αποχωρήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλώντας τον «πράκτορα».

Υποστήριξε πως όταν είχε έρθει ο Ερντογάν στην Ελλάδα και επισκέφθηκε την Θράκη, είχε πι πως έχει στο κοινοβούλιο 4 «δικούς του» βουλευτές. Ένας από αυτούς, σύμφωνα με τον Ηλία Κασιδιάρη, είναι και ο Μουσταφά Μουσταφά, γι αυτό όπως είπε «δεν μπορώ να είμαι στην επιτροπή με ένας Τούρκο βουλευτή».

Την φράση μάλιστα του Ερντογάν την «απήγγειλε» και στα Τούρκικα. Όλα αυτά συνοδεύτηκαν από αναφορές στην περίοδο που υπηρετούσε ο ίδιος στις ένοπλες δυνάμεις και για το πόσο «μάχιμος» ήταν.

Αντιδράσεις των κομμάτων και αποχώρηση Κασιδιάρη

Όπως είναι φυσικό αμέσως όλα τα υπόλοιπα κόμματα αντέδρασαν θεωρώντας απαράδεκτη αυτήν την δήλωση. Εκ μέρους της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος καταδίκασε το γεγονός, ζητώντας να διαγραφούν από τα πρακτικά τα όσα ειπώθηκαν και να αποχωρήσει ο κ. Κασιδιάρης.

Το γεγονός καταδίκασε και ο Νίκςο Ξυδάκης από την μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε πως την ακραία ρητορική Ερντογάν την αναπαράγουν στο Ελληνικό κοινοβούλιο οι νεοναζί.

Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά, και συνεχίστηκε αφού αποχώρησε ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Πηγή: newsit