Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα λοχία που κρατείται στις τουρκικές φυλακές – Στην Άγκυρα τα κινητά τους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Συγκλονίζει ο πατέρας του Έλληνα λοχία που κρατείται στις τουρκικές φυλακές – Στην Άγκυρα τα κινητά τους

Συγκλονίζει ο πατέρα του λοχία ΕΠΟΠ Δημήτρη Κούκλατζη στην περιγραφή του για το πως συνάντησε το παιδί του αλλά και για τους γονείς του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη που συνάντησαν το παιδί τους.

Ο κ. Κούκλατζης, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA είπε ότι είναι περήφανος για το παιδί του και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την κράτησή του, ενώ πρόσθεσε ότι είδαν τα παιδιά τους πίσω από ένα τζάμι και τους μιλούσαν μέσω ενός τηλεφώνου.

«Το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να δούμε τα παιδιά μας τον Δημήτρη και τον Άγγελο οι δυο οικογένειές από κοντά σχετικά την ώρα του επισκεπτηρίου στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Βρήκαμε τα παιδιά να είναι καλά στην υγεία τους και με το φρόνημα υψηλό γεγονός που με εντυπωσίασε», είπε ο κ. Κούκλατζης.

Και πρόσθεσε:«Με την συζήτηση διαπιστώσαμε ότι με μεγάλη γενναιότητα αντιμετώπισαν το περιστατικό και  αντιμετωπίζουν την κράτησή τους, γεγονός που σαν γονείς μας κάνει κι εμάς πολύ υπερήφανους. Εδω να σημειώσω ότι και η φροντίδα της φυλακής προς το πρόσωπό τους είναι πολύ καλή. Ας ευχηθούμε όλοι οι αρμόδιοι να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε σύντομα να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας από κοντά και να μην τους μιλάμε με τηλέφωνο πίσω από το τζάμι της φυλακής».
Στην Άγκυρα τα δυο κινητά τηλέφωνα των Ελλήνων στρατιωτικών

Την ίδια ώρα και ενώ ακόμα περιμένουμε να απαγγελθεί το κατηγορητήριο εναντίον των δυο Ελλήνων αξιωματικών αλλά και να ορισθεί η δίκη η Τουρκία συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των καθυστερήσεων.

Όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα ΜΙΛΙΕΤ, οι τουρκικές αρχές έστειλαν στην Άγκυρα τα τηλέφωνα των δύο Ελλήνων αξιωματικών για ενδελεχή ψηφιακό έλεγχο.

Συγκεκριμένα τα τηλέφωνα στάλθηκαν στο Ποινικό Τμήμα Στρατονομίας στην Άγκυρα, όπου οι ειδικοί της στρατονομίας θα ελέγξουν τις φωτογραφίες που υπάρχουν στα κινητά, καθώς και εκείνες που έχουν σβηστεί.

Τι προβλέπει η διαδικασία για τους δυο έλληνες στρατιωτικούς

Η διαδικασία προβλέπει κράτησή τους μέχρι την ώρα που θα τους απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες και στη συνέχεια ορισμός τακτικής δικάσιμου. Αυτή η διαδικασία μπορεί να πάρει από ημέρες ως και μήνες. Ως την ολοκλήρωσή της ανεξάρτητα απ’ την όποια απόφαση του δικαστηρίου οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα είναι υπό κράτηση στις φυλακές της Αδριανούπολης οι οποίες είναι κλειστού τύπου και εκεί είναι ενδεικτικό ότι κρατείται και ο ηγέτης του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας. Εκεί δηλαδή κρατούνται εχθροί του “Σουλτάνου” της Άγκυρας και αυτό ίσως λέει πολλά…

Η ποινή που αντιμετωπίζουν με τις έως τώρα κατηγορίες οι δυο στρατιωτικοί στη χειρότερη για τους ίδιους περίπτωση είναι ως τα δύο χρόνια με ανασταλτικό χαρακτήρα. Δηλαδή θα τους επιβληθεί μια ποινή δύο ετών αλλά θα αφεθούν ελεύθεροι. Ωστόσο μέχρι τη διεξαγωγή αυτής της δίκης ο υπολοχαγός και ο λοχίας θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Στην περίπτωση που προστεθεί και η κατηγορία της κατασκοπίας οι ποινές ξεπερνούν τα 10 και τα 15 έτη και δεν έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα. Μια τέτοια κατηγορία αλλάζει τα δεδομένα και για τους δυο στρατιωτικούς, αλλά και για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Όλα δείχνουν πλέον ότι η Άγκυρα επιχειρεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευτεί το γεγονός. Έκτη ημέρα μετά το επεισόδιο και ακόμη όλα δείχνουν ότι βρίσκονται στην αρχή. Η υπόθεση όχι απλά δεν επιλύεται αλλά καθυστερεί. Άγνωστο πως θα θελήσει η Άγκυρα να εκμεταλλευτεί το γεγονός, προς το παρόν, επισήμως, κανείς δεν τον συνδέει με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς, ωστόσο όλοι βλέπουν ότι η Άγκυρα αναζητά παντού ευκαιρίες να προωθήσει τα όποια συνφέροντά τους.

Πηγή: newsit