Τι είναι οι καφέ κάδοι που εμφανίστηκαν στους δρόμους - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Τι είναι οι καφέ κάδοι που εμφανίστηκαν στους δρόμους

Η κομποστοποίηση αποτελεί μια φυσική διαδικασία η οποία μετατρέπει τα οργανικά υλικά σε μια πλούσια σκούρα ουσία, που ονομάζεται κομπόστ.

Η ουσία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί ένα πλούσιο, ζωντανό έδαφος, γεμάτο από μικροοργανισμούς, έντομα, ζωύφια, σκουλήκια και κάθε λογής πλάσματα, αλλά και πολύτιμα θρεπτικά στοιχεία από την αποδόμηση της οργανικής ύλης, που είναι αναγκαία για τα οικοσυστήματα.

Στους κάδους κομποστοποίησης μπορούμε να ρίχνουμε γκαζόν, ξερά φύλλα, φρούτα και λαχανικά, τσόφλια αβγών, υπολέιμματα καφέ, φίλτρα γαλλικού καφέ, φλούδες, κοτσάνια, κοπριά (από αγελάδες, άλογα, κότες και κουνέλια), φύκια, χαρτί κουζίνας, άχυρα, πριονίδια, χαρτοπετέτες, στέλεχος καλαμποκιού, αλλά και στάχτες. Τα λιπαρά τρόφιμα, όπως το κρέας και τα τυροκομικά, πρέπει να αποφεύγονται, καθώς προσελκύουν τρωκτικά, σκυλιά, γάτες και μύγες.

Το ίδιο ισχύει και για τα απορρίμματα των σκύλων και των γάτων γιατί μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες. Άλλα απορρίμματα που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι τα κόκαλα, τα λάδια, τα λίπη, το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα μεταλλικά αντικείμενα, τα υπολείμματα από ψάρια και θαλασσινά, το πλαστικό και το γυαλί, αλλά και τα υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών.