Η συγκλονιστική ιστορία τριδύμων που χώρισαν στη γέννα – Από το πείραμα, στην αυτοκτονία (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Η συγκλονιστική ιστορία τριδύμων που χώρισαν στη γέννα – Από το πείραμα, στην αυτοκτονία (video)

Ήταν στο πανεπιστήμιο που ο Robert Sharfran, ο Eddy Galland και ο David Kellman ανακάλυψαν πως είναι αδέρφια.

Τα τρίδυμα αδέρφια, που είχαν χωριστεί στη γέννα, ανακάλυψαν μετά από χρόνια πως ήταν μέρος κοινωνικού πειράματος. Το πείραμα Nature vs Nurture επηρέασε σημαντικά τις ζωές των αδερφών και κατέληξε σε τραγωδία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Robert συνάντησε τον συγκάτοικό του Michael Domitz στη Νέα Υόρκη. Ο προηγούμενος συγκάτοικος του Michael Eddy Galland περπατούσε, μιλούσε, έμοιαζε και συμπεριφερόταν όπως ακριβώς ο Robert.

«Είχε το ίδιο χαμόγελο, τα ίδια μαλλιά, τις ίδιες εκφράσεις. Ήταν ίδιοι» δήλωσε ο Michael Domitz. Δεν πέρασε πολύς καιρός και συνειδητοποίησαν πως είναι χαμένα αδέρφια. Είχαν δοθεί για υιοθεσία μετά τη γέννησή τους στις 12 Ιουλίου 1961 στο Long Island, στη Νέα Υόρκη. Όταν μοιράστηκαν την ιστορία τους σε τοπική εφημερίδα, ο David Kellman δεν άργησε να τους αναζητήσει. Ήταν φτυστός τα αδέρφια του.

Ανακάλυψαν ότι ήταν τρίδυμα που είχαν χωριστεί στη γέννα ως μέρος κοινωνικού πειράματος που εξέταζε την επιρροή της φύσης και της ανατροφής. Στο ντοκιμαντέρ «Three Identical Strangers» εξέτασαν τις ζωές των τριών αντρών και βρήκαν ότι τους παρακολουθούσαν από την παιδική τους ηλικία.

Κάπνιζαν την ίδια μάρκα τσιγάρα, αγαπούσαν το ιταλικό φαγητό και τους άρεσαν οι μεγαλύτερες γυναίκες. «Δεν είχα αισθανθεί ξανά τόσο χαρούμενος στη ζωή μου όταν συναντηθήκαμε» δήλωσε ο Robert.
Για το πείραμα του ψυχιάτρου Peter Neubauer χωρίστηκαν δεκάδες δίδυμα και τρίδυμα. Δόθηκαν σε παρόμοια νοικοκυριά για να εξετάσουν τον αντίκτυπο που θα είχε πάνω τους η ανατροφή τους. Οι γονείς που τα υιοθέτησαν δεν γνώριζαν ότι είχαν αδέρφια. Μόνο ότι το παιδί τους ήταν μέλος μιας παιδικής μελέτης ανάπτυξης.

Από το πείραμα στην αυτοκτονία

Τα τρίδυμα παρακολουθούνταν στενά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Μια φορά τον χρόνο, κάθε οικογένεια πήγαινε τα αγόρια στο Μανχάταν για τεστ νοημοσύνης, συμπεριφοράς και προσωπικότητας. Τους τραβούσαν βίντεο σε στιγμές ορόσημο της ζωής τους όπως όταν μάθαιναν να μιλάνε.

Η θετή μητέρα του David, Claire Kellman, αποκάλυψε ότι φαινόταν πάντα σαν να του λείπει κάτι. «Ο David άρχισε να μιλά πολύ νωρίς. Θυμάμαι να ξυπνά και να λέει «έχω αδερφό». Αργότερα έγινε γνωστό ότι όλα τα αγόρια είχαν εμφανίσει συμπτώματα αγχώδους διαχωρισμού κατά τη βρεφική ηλικία».

Όταν συναντήθηκαν ξανά, οι οικογένειές τους ήταν εξοργισμένες αλλά δεν υπήρχε κανένας νόμος εναντίον αυτού. Άρχισαν να παρακολουθούν τα ίδια μαθήματα στο πανεπιστήμιο και συγκατοίκησαν. Δούλευαν επίσης μαζί και άνοιξαν το δικό τους εστιατόριο. Η ιστορία τους ωστόσο δεν είχε αίσιο τέλος.

Ο Eddy, που υπέφερε από κατάθλιψη, έβαλε τέλος στη ζωή του στα 33 του χρόνια. Ο Robert και ο David πούλησαν το εστιατόριο και άλλαξαν επαγγέλματα. Τα αδέρφια ανακάλυψαν πως υπήρχε οικογενειακό ιστορικό ψυχικής ασθένειας που δεν γνώριζαν οι θετοί γονείς τους. Μέχρι τον θάνατό του το 2008, ο Dr Neubauer επέμενε πως είχε κάνει το σωστό. Τα δύο αδέρφια ωστόσο που σήμερα είναι 56 ετών λένε πως ήταν θύματα και όχι συμμετέχοντες του πειράματος.

Πηγή: Metro