«Τύχη βουνό» είχε ο Άκης Τσελέντης: Η κίνηση στο δρόμο του έσωσε τη ζωή! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

«Τύχη βουνό» είχε ο Άκης Τσελέντης: Η κίνηση στο δρόμο του έσωσε τη ζωή!


«Τύχη βουνό» είχε ο Άκης Τσελέντης: Η κίνηση στο δρόμο του έσωσε τη ζωή!«Θα τα πούμε όταν γυρίσω με το καλό. Καθυστέρησα ευτυχώς στο δρόμο και δεν πήρα το αεροπλάνο αυτό», είπε στο protothema.gr ο σεισμολόγος - Το αεροσκάφος ATR-72 της εταιρείας Aseman Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Τεχεράνη στη Γιασούζ - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Τύχη βουνό είχε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου καθηγητής Άκης Τσελέντης, ο οποίος, αν και ήταν να ταξιδέψει με το αεροσκάφος που κατέπεσε στο Ιράν, τελικά δεν επιβιβάστηκε στη μοιραία πτήση. Η κίνηση στο δρόμο του έσωσε τη ζωή! 


«Θα τα πούμε όταν γυρίσω με το καλό. Καθυστέρησα ευτυχώς στο δρόμο και δεν πήρα το αεροπλάνο αυτό», είπε πριν από λίγα λεπτά στο protothema.gr ο σεισμολόγος, ο οποίος στάθηκε τυχερός και δεν επιβιβάστηκε στο επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Aseman Airlines, που συνετρίβη σήμερα το πρωί σε ορεινή περιοχή του νοτιοδυτικού Ιράν. 

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος ATR-72 της εταιρείας Aseman Airlines που πραγματοποιούσε πτήση από τη Τεχεράνη στη Γιασούζ, κατέπεσε περίπου 480 χλμ νότια της πρωτεύουσας του Ιράν. Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι στο αεροσκάφος υπήρχαν 66 επιβαίνοντες. Ωστόσο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA ανέφερε αργότερα ότι οι επιβαίνοντες ήταν 65 (59 επιβάτες κι έξι μέλη πληρώματος), καθώς τελικά ένας επιβάτης δεν μπήκε στο μοιραίο αεροπλάνο. 




Η τραγωδία στο Ιράν γράφτηκε χτες. 

Στο δικινητήριο ελικοφόρο «τούρμπο-προπ» αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, ATR 72 επέβαιναν 59 επιβάτες, δύο φύλακες ασφαλείας, δύο αεροσυνοδοί, ο πιλότος και ο συγκυβερνήτης. 

Φωτογραφία από τοπικά μέσα - Αριστερά ο συγκυβερνήτης και δεξιά ο κυβερνήτης του ATR 72

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην πόλη Σεμιρόμ, της επαρχίας Ισφαχάν. Η πόλη βρίσκεται περίπου 80 χιλιόμετρα βόρεια της Γιασούζ (νοτιοδυτικό Ιράν).

Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ και εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από την Τεχεράνη προς την επαρχία Γιασούζ.

«Όλες οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών είναι σε συναγερμό», μετέδωσαν τα πρακτορεία ειδήσεων Isna και Fars επικαλούμενα τον Πιρχοσέιν Κοολοβάντ, τον επικεφαλής της εθνικής υπηρεσίας πρώτων βοηθειών.

Δείτε το σημείο της συντριβής στον χάρτη



Συγγενείς θρηνούν για τους αγαπημένους τους 



Συγκλονίζει το μήνυμα επιβάτη, λίγο πριν την επιβίβαση: «Ας μας ευλογήσει ο Θεός να φτάσουμε με ασφάλεια»

Σωστικά συνεργεία προσπαθούσαν να προσεγγίσουν με ελικόπτερο την δυσπρόσιτη περιοχή που δεν μπορούσαν να φθάσουν εκεί ασθενοφόρα.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη, ενώ οι Αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τα αίτια της συντριβής. 

Η Aseman Airlines είναι η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ιράν. Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα στην ιστορία της εταιρείας. Το αεροσκάφος ATR 72 ήταν 20 ετών και σύμφωνα με αναφορές είχε παρουσιάσει πρόβλημα στις αρχές του Φλεβάρη. 


Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου συλλυπήθηκε τον ιρανικό λαό για το αεροπορικό δυστύχημα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου συλλυπήθηκε τις οικογένειες των 66 επιβαινόντων στο αεροσκάφος που συνετρίβη στο Ιράν, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον ιρανικό λαό αλλά με το καθεστώς της χώρας.

«Επωφελούμαι από αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των 66 πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα σήμερα» είπε, σε μια αποστροφή της ομιλίας του στη Σύνοδο του Μονάχου για την Ασφάλεια.

«Δεν είμαστε σε διένεξη με τον ιρανικό λαό, μόνο με το καθεστώς», συνέχισε.

Τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο στην περιοχή επικρατούσε σφοδρή χιονοθύελλα που ενδέχεται να συνέβαλε στη συντριβή του.