Μαυρωτάς για Novartis: «Ολα στο φως» δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια κι ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Μαυρωτάς για Novartis: «Ολα στο φως» δεν σημαίνει «όλοι στα μανταλάκια κι ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι»

Ο Γιώργος Μαυρωτάς (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)Για μεθόδευση της κυβέρνησης προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά το σκάνδαλο Novartis κάνει λόγο ο Γιώργος Μαυρωτάς.

«Υπήρχε το υπόστρωμα του σκανδάλου Novartis το οποίο επιχείρησε η κυβέρνηση να το εκμεταλλευτεί πολιτικά. Τα έως τώρα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας καθώς και η αλληλουχία των γεγονότων και παραλείψεων δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Το ''όλα στο φως'' σίγουρα δεν σημαίνει ''όλοι στα μανταλάκια'' και ας αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Αυτή η μεθόδευση πιστεύω έκανε τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο να εξεγείρονται δικαίως», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού στο ΑΠΕ, σημειώνοντας ότι η ακραία πόλωση ευνοεί τις ακραίες φωνές, με αποτέλεσμα να χάνει η Ελλάδα.

Ο κ. Μαυρωτάς δήλωσε ακόμη ότι δεν πιστεύει πως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να προχωρήσει η προκαταρκτική εξέταση, κάτι που- σημείωσε- φάνηκε από το διάστημα του ενός μηνός που όρισε η συμπολίτευση.

«Προφανώς θα πει ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί και θα γυρίσει τον φάκελο στη δικαιοσύνη για αρχειοθέτηση και συγχρόνως να αφήσει την αμφιβολία για την αθωότητα ή την ενοχή των 10 προσώπων να αιωρείται. Αυτή νομίζω ότι ήταν η μεθόδευση της κυβέρνησης εξ αρχής», πρόσθεσε.

Ακόμη, χαρακτήρισε καλό νέο την αναβάθμιση από τον οίκο Moody's, το οποίο όμως έχασε τη δυναμική του μέσα σε ένα νοσηρό πολιτικό κλίμα.

«Το ''καθαρή έξοδος'' είναι πάντα θέμα ερμηνείας (μόνοι μας θα εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ρευστότητα των περίπου 15 δις που χρειάζεται;), εγώ προτιμώ να μιλώ για ''συνετή έξοδο'' που θα εμπνέει και περισσότερη εμπιστοσύνη στις αγορές για το αμέσως επόμενο κρίσιμο διάστημα μετά τον Αύγουστο του 2018», συμπλήρωσε. iefimerida.gr