«Κεραυνοί»: «"Βοήθειες" σε ΠΑΟΚ, τι θα κάνει ο Αρετόπουλος-Έτσι βγάζει 11άδα ο Ολυμπιακός»! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

«Κεραυνοί»: «"Βοήθειες" σε ΠΑΟΚ, τι θα κάνει ο Αρετόπουλος-Έτσι βγάζει 11άδα ο Ολυμπιακός»!

Πεπεισμένος ότι θα δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, εμφανίστηκε ο Πέτρος Μίχος.
«Κεραυνοί»: «"Βοήθειες" σε ΠΑΟΚ, τι θα κάνει ο Αρετόπουλος-Έτσι βγάζει 11άδα ο Ολυμπιακός»!
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών μίλησε στο sportdog.gr για τη μάχη της Τούμπας, για την οποία βλέπει ξεκάθαρα σε καλύτερη κατάσταση τους γηπεδούχους.

«Είναι πιο συγκεντρωμένη ομάδα με καλύτερη συνοχή, λειτουργεί πιο ομαδικά και βρίσκει ευκολότερα γκολ», αναφέρει για τον Δικέφαλο του Βορρά, ενώ το σχόλιό του για τους Ερυθρόλευκους δημιουργεί προβληματισμό. «Ψάχνει να βρει τον βηματισμό του. Δεν έχει ηγέτη», λέει ο βετεράνος αμυντικός για τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Μίχος σχολίασε παράλληλα την πίεση να αφαιρεθούν βαθμοί από τους Θεσσαλονικείς, αλλά και τη διαιτησία, ενώ αναφέρθηκε και στην πορεία της ΑΕΚ, χαρακτηρίζοντάς της ως θαύμα.

Πώς βλέπετε το παιχνίδι της Κυριακής;

«Είναι ένα κλασικό ντέρμπι με ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία, όχι μόνο για τις δύο ομάδες που αγωνίζονται στην Τούμπα, αλλά και για την τρίτη συνδιεκδικήτρια του τίτλου. Δεν είναι όπως στο παρελθόν που ένα τέτοιο παιχνίδι είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό και ο ΠΑΟΚ είχε μόνο ηθικά κίνητρα, για να κερδίσει. Βλέπουμε ότι το παιχνίδι θα κρίνει πράγματα και για την ΑΕΚ. Οπότε αποκτά υψηλή φόρτιση και οι προπονητές σκέφτονται πάρα πολλά διαφορετικά πράγματα. Αξίζει να ζεις αυτά τα παιχνίδια και τα σενάρια που σου δίνουν».

«Λάθος θα κάνει, μην είναι κραυγαλέο»

Ο Ολυμπιακός δεν ανεβαίνει με ανεβασμένο ηθικό στη Θεσσαλονίκη εξαιτίας των αρνητικών αποτελεσμάτων του τον τελευταίο καιρό. Θα σταθεί ανεπηρέαστος;

«Έχει αποδειχτεί ότι το ψυχολογικό παραμερίζεται. Οι ομάδες συσπειρώνονται. Ο αδύναμος γίνεται λίγο δυνατότερος. Είναι φορτισμένα αυτά τα ματς και χρειάζονται προσοχή από τους πάντες, τους παίκτες, τον κόσμο, τους διαιτητές. Είναι καθοριστικός παράγων ο διαιτητής σε αυτόν τον αγώνα».

Πώς σας φαίνεται ο Αρετόπουλος ως διαιτητής;

«Δεν είναι καλό να ασκήσουμε κριτική σε έναν διαιτητή, πριν από ένα παιχνίδι. Ξέρει αυτός τι πάει να αντιμετωπίσει. Είναι ήδη πιεσμένος. Περιμένω, πραγματικά, να κάνει ένα καλό παιχνίδι. Αλάνθαστος αποκλείεται να είναι. Απλά το λάθος του να μην είναι κραυγαλέο».

Αγωνιστικά ποια ομάδα υπερτερεί;

«Ο ΠΑΟΚ ασφαλώς είναι σε καλύτερη κατάσταση. Είναι πιο συγκεντρωμένη ομάδα έχει καλύτερη συνοχή στις γραμμές της. Λειτουργεί πιο ομαδικά όσον αφορά την αντιμετώπιση των παιχνιδιών και βρίσκει γκολ στις δύσκολες στιγμές μίας αναμέτρησης. Δημιουργεί πολλές φάσεις για να κάνει γκολ, ενώ ο Ολυμπιακός είναι πιο εύστοχος, αν και κάνει λιγότερες απόπειρες».

«Δε σπάει κόκκαλα ο ΠΑΟΚ»

Λένε, για τον ΠΑΟΚ, ότι μέχρι στιγμής έχει παίξει... φιλικά και ότι η αποτελεσματικότητά του δεν φάνηκε στα σοβαρά ματς, με δυνατότερους αντιπάλους, όπως με Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Ποια είναι η άποψή σας;

«Θα μου επιτρέψετε να κάνω μία κριτική από τεχνικής άποψης και όχι με βάση, αν ο ΠΑΟΚ έχει πάρει 8-9 βαθμούς επειδή σημείωσε κάποια γκολ οφσάιντ. Θέλω να αντιμετωπίζω καθαρά αγωνιστικά το θέμα και μετά να κρίνω τις άλλες παραμέτρους. Ελπίζω να μη συμβούν λάθη. Δεν παύει να δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ σε σχέση με άλλες χρονιές. Γιατί άλλες φορές ήταν αυτοκαταστροφικός. Επιτέλους φέτος έχει συγκροτημένη ενδεκάδα. Συμφωνώ, δεν σπάει κόκκαλα, δεν είναι... σούπερ ουάου ομάδα, αλλά βλέπεις κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο. Φαίνεται ότι πήρε πράγματα από τη βοήθεια δύο-τριών σφυριγμάτων, αλλά βλέπεις κάτι. Δεν είναι χάλια σύνολο.

Από την άλλη πλευρά βλέπεις έναν Ολυμπιακό που πασχίζει να βρει τον βηματισμό του. Έχει παίκτες με προσωπικότητες, αλλά έχει προβλήματα, ιδιαίτερα στον άξονα, σε κέντρο και άμυνα. Εκεί που πιστεύεις ότι ολα πάνε καλά, δέχεται γκολ από το πουθενά, από λάθη που δεν πρέπει να γίνονται σε αυτό το επίπεδο. Ασφαλώς και ο ΠΑΟΚ στερείται ταχύτητας στον άξονα. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός να μη δεχτεί επιθέσεις από τον άξονα και περάσει σε γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και πετύχει πρώτος τέρμα, τότε θα μεταφέρει μεγάλο βάρος στην πλευρά των γηπεδούχων».

Το ρεπορτάζ λέει, ότι ο Πέλκας είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Είναι θετικό αυτό για τον Ολυμπιακό;

«Θεωρώ ότι θα παίξει ο Πέλκας. Αυτά είναι τα λεγόμενα παιχνίδια πριν το παιχνίδι. Το κάνουν αυτό οι ομάδες. Προσπαθούν να απενεργοποιήσουν κάποιες σκέψεις στον αντίπαλο, για να δημιουργήσουν προβλήματα».

Στη Θεσσαλονίκη έχουν υπερβάλλουσα αισιοδοξία για το ματς. Αυτό δεν είναι αρνητικός παράγων;

«Για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό αυτό είναι καταστροφικό. Πρέπει να αισιοδοξείς με μέτρο, γιατί καμία φορά η υπερβολή σου γυρίζει μπούμερανγκ. Αν το έχεις σίγουρο».

Θα δυναμιτίσει το κλίμα στην Τούμπα η πίεση του Ολυμπιακού να αφαιρεθούν βαθμοί από τον ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στα Γιάννινα;

«Και αυτό να μη συνέβαινε πάντα αυτά τα ματς είναι δυνατά. Το ήξερε ο Ολυμπιακός εξ αρχής, ότι θα περάσει δια πυρός και σιδήρου».

«11άδα με... πληροφορίες»

Ποιος παίκτης του Ολυμπιακού θα έχει καταλυτικό ρόλο;

«Αυτή τη στιγμή δεν ξεχωρίζει ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Λείπει αυτός ο ηγέτης στον Ολυμπιακό. Καθοριστικός παράγων θα είναι να δώσει ο θεός να κρατήσει η άμυνα του Ολυμπιακού το μηδέν πίσω. Όσο είναι μέσα στο παιχνίδι μπορεί να κάνει τη ζημιά».

Είναι η στιγμή να δείξει πράγματα ο Γκαρθία στην Τούμπα; Γιατί στα ντέρμπι με την ΑΕΚ εμφανίστηκε αδιάβαστος...

«Πήρε ένα ρόστερ που δεν το επέλεξε. Ακόμα ψάχνει τα ονόματα των παικτών. Με πληροφορίες φτιάχνει ενδεκάδα. Δεν νομίζω ότι θα τον κρίνουμε από αυτό το ματς. Θα μου δείξει όμως αν πραγματικά ξύπνησε για το πώς παίζονται τα ντέρμπι στην Ελλάδα. Ποιους χώρους θα κινηθεί, πόσο πονηρεμένος πρέπει να κινηθεί. Πρέπει κάποια στιγμή να πιάσεις τον ταύρο από τα κέρατα, για να τον ηρεμήσεις για να πάρεις το αποτέλεσμα».

Θα είναι καταστροφή για τον Ολυμπιακό η ήττα;

«Αν χάσει, δεν νομίζω να επιστρέψει στην υπόθεση τίτλος».

«Θαύμα η ΑΕΚ»

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχουν απώλειες μέχρι το τέλος;

«Πιστεύουν ότι θα έχουν. Αυτό το ματς όμως κρίνει περισσότερα. Γιατί και η ΑΕΚ έχει δύσκολο ματς στο Περιστέρι. Απλά θα έχει το πλεονέκτημα, γιατί θα ξέρει τι θα έχει συμβεί».

Για την ΑΕΚ όμως έχει αποδειχτεί το αντίθετο φέτος. Τρανταχτό παράδειγμα η ήττα στην Τρίπολη, που έχασε την ευκαιρία να πάει στο +8.

«Είναι φυσιολογικό αυτό, γιατί είναι δύσκολο να εμφυσήσεις γρήγορα στον ποδοσφαιριστή τη νοοτροπία του πρωταθλητή. Αυτό που έκανε φέτος η ΑΕΚ είναι θαύμα, για να βρίσκεται τόσο ψηλά. Θέλει κόπο να δώσεις στους παίκτες να καταλάβουν και να σημαδέψεις τα σημαντικά παιχνίδια που πραγματικά θα σου κάνουν τη διαφορά. Έχει αυτό το πλεονέκτημα αυτήν τη στιγμη. Αν δεν το αφήσει ανεκμετάλλευτο δεν θα είναι ικανή να πάρει το πρωτάθλημα».