Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018

Ίμια: Συγκλονίζει ο καπετάνιος του «Γαύδος» για το θερμό επεισόδιο - «Ήθελαν να μας βυθίσουν»

Ίμια: Συγκλονίζει ο καπετάνιος του «Γαύδος» για το θερμό επεισόδιο - «Ήθελαν να μας βυθίσουν»Δραματικές ήταν οι στιγμές που έζησε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στα Ίμια το πλήρωμα του «Γαύδος», όταν μία τουρκική ακταιωρός έπεσε με ορμή στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους του Λιμενικού.

Μέλος του πληρώματος, περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησε δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «όταν έφτασε στα 50-60 μέτρα από εμάς, ήμασταν πια σίγουροι ότι δεν μπλοφάρει. Δεν έκοψε ταχύτητα, δεν άλλαξε κατεύθυνση. Ο καπετάνιος κατάλαβε ότι πρέπει να αντιδράσει άμεσα, όπως κι έκανε. Ανέπτυξε ταχύτητα και το τουρκικό σκάφος μας χτύπησε στην πρύμνη. Αν δεν αντιδρούσαμε θα μας έβρισκε στη μέση του πλοίου και θα μας βούλιαζε».

Τις προθέσεις των Τούρκων,ότι ήθελαν δηλαδή να βυθίσουν το ταχύπλοο του Λιμενικού επιβεβαιώνουν παράλληλα τόσο ο καπετάνιος, πλωτάρχης Σπύρος Κρουστάλης, όσο και έμπειροι αξιωματικοί που ανέλυσαν τις εικόνες από τα βίντεο που είσαν το φως της δημοσιότητας.

Για εσκεμμένη ενέργεια των Τούρκων έκανε λόγο ο Σπύρος Περβαινάς, Πρόεδρος απόστρατων αξιωματικών ΠΝ και ΛΣ.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το συγκλονιστικό βίντεο 

Οι εννέα φωτογραφίες του «Γαύδος» που «καίνε» τους Τούρκους
Οι φωτογραφίες του militaire.gr και τα βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα  από την εφημερίδα Καθημερινή «καίνε» την Τουρκία, καθώς καταγράφουν την προκλητικότητα των τουρκικών ακταιωρών στα Ίμια, και αποτελούν «όπλο» στα χέρια της ελληνική κυβέρνησης, προκειμένου να αποδείξει ότι την σύρραξη στο Αιγαίο επιθυμεί μόνο η Τουρκία. Σύμφωνα με το militaire.gr τα ντοκούμεντα έχουν ήδη παρουσιαστεί στους υπουργούς Άμυνας του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και στις Μόνιμες Αντιπροσωπείες αυτών, στις Βρυξέλλες. 

Δείτε τις εννέα φωτογραφίες στην παρακάτω gallery του Newsbomb.gr
Η «ναυαρχίδα» του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης «Γαύδος», πληροί όλες τις προδιαγραφές για να πραγματοποιεί επιχειρήσεις διάσωσης προσφύγων και γι’ αυτό διαθέτει σύγχρονες κάμερες περιμετρικά του, που καταγράφουν τα πάντα.

Όταν το βράδυ της Δευτέρας τα σκάφη του τουρκικού λιμενικού άρχισαν τις επικίνδυνες μανούβρες κοντά στις νησίδες των Ιμίων, που οδήγησαν στο απίστευτο επεισόδιο, οι κάμερες του ελληνικού σκάφους κατέγραψαν καρέ - καρέ τα πάντα: Την προσπάθεια των Ελλήνων να αποφύγουν την κλιμάκωση, τις προειδοποιήσεις τους προς τα τουρκικά σκάφη ότι πλέουν σε ελληνικά ύδατα και την ανεξέλεγκτη πορεία της τουρκικής ακταιωρού «Umut», μήκους 100 μέτρων, που στόχευε το ελληνικό πλοίο, ακριβώς στη μέση. 

Το χρονικό του περιστατικού

Στις 23:40 της 12ης Φεβρουαρίου, το τουρκικό πλοίο «UMUT» εμβόλισε το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στην πρύμνη.


Στην ανακοίνωσή του το Αρχηγείο του Λιμενικού ανέφερε ότι «στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του ΠΑΘ “090”, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή». «Περί ώρα 23:40 χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά των Ιμίων, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων και προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) “090” του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το οποίο εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. “090”, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω Π.Α.Θ. αποκτήθηκε με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επιτήρηση των θαλασσίων ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P