Γεύμα της αδελφής του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας -Το μενού και ο μπλε φάκελος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γεύμα της αδελφής του Κιμ με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας -Το μενού και ο μπλε φάκελος

Η Κιμ Γιο-γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Β. Κορέας (Φωτογραφία: AP/ Patrick Semansky)Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν γευμάτισε με αξιωματούχους από τη Βόρεια Κορέα, μεταξύ των οποίων και η αδελφή του Κιμ Γιονγκ-ουν, στο προεδρικό παλάτι της Σεούλ.

Πρόκειται για την πιο υψηλόβαθμη επαφή μεταξύ των δύο χωρών για πάνω από μία δεκαετία. Η Κιμ Γιο-γιονγκ είναι το πρώτο μέλος της οικογένειας που κυβερνά τη Β. Κορέα που επισκέπτεται την Νότια Κορέα μετά το τέλος του πολέμου.

Μαζί της είχε έναν μπλε φάκελο και κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι μπορεί να περιελάμβανε επιστολή από τον αδελφό της. Ηταν το μόνο έγγραφο που υπήρχε στο τραπέζι, από την πλευρά της βορειοκορεάτικης αποστολής.

Πάντως, σύμφωνα με το RT ο μπλε φάκελος που κρατούσε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν μία πρόσκληση στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-Ιν να επισκεφτεί την Πιονγκγιάνγκ.

Η πρόσκληση στάλθηκε από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ η αδελφή του ήταν εκείνη που μετέφερε την σχετική επιστολή στον Μουν Τζε-Ιν, ο οποίος απάντησε θετικά στην πρόσκληση.

Το μενού περιελάμβανε κιμτσί (πιάτο με λαχανικά τουρσί και καρυκεύματα) και ήπιαν soju (το «εθνικό ποτό» της Ν. Κορέας). Η συνάντηση, εκτιμά ο Guardian, ίσως αποτελεί προμήνυμα για τετ α τετ των ηγετών των δύο χωρών. Αλλωστε, ήδη ο Μουν έχει δηλώσει διατεθειμένος να ταξιδέψει στην Πιονγιάνγκ για να συνομιλήσει με τον Κιμ Γιονγκ-ουν.

Αφορμή για όλα αυτά οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες, που φιλοξενούνται στη Νότια Κορέα. «Θα πρέπει να δυσκολεύεστε αρκετά εξαιτίας του κρύου», είπε ο Μουν καθώς υποδέχθηκε την Κιμ Γιο-γιονγκ, αναφερόμενος στις πολικές θερμοκρασίες κατά την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, την Παρασκευή. «Είναι εντάξει κύριε πρόεδρε, γιατί είναι ευγενικό από μέρους σας να ενδιαφέρεστε», του απάντησε εκείνη. iefimerida.gr