Μίκης Θεοδωράκης: Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του μια μέρα πριν από το συλλαλητήριο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Μίκης Θεοδωράκης: Πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του μια μέρα πριν από το συλλαλητήριο

Στόχος αγνώστων ο Μίκης Θεοδωράκης. Το σύνθημα με μαύρο σπρέι, η κόκκινη μπογιά στην πόρτα και το μήνυμα από τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη για το συλλαλητήριο της Κυριακής.

Απομένουν λιγότερα από 24 ώρες πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα. Εκεί, ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι από  τους βασικούς ομιλητές . Και σε κάποιους δεν αρέσει αυτό όπως φαίνεται.

Φρόντισαν να του το δείξουν όταν έκαναν επίθεση στο σπίτι του. Ήταν περίπου 15:30 το απόγευμα του Σαββάτου. Άγνωστος αριθμός ατόμων, πιθανότατα αντιεξουσιαστές, βρέθηκε έξω από το σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, στην περιοχή της Ακρόπολης.  


Οι αντιεξουσιαστές πέταξαν κόκκινη μπογιά στην πόρτα της εξόδου αλλά δεν έμειναν εκεί. Με μαύρο σπρέι έγραψαν κι ένα σύνθημα κατά του μεγάλου μουσικοσυνθέτη. «Η ιστορία του ξεκινάει από το βουνό και καταλήγει στον εθνικό βούρκο της Πλ. Συντάγματος (σ.σ. εκεί θα γίνει το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία)» έγραψαν.
Μίκης Θεοδωράκης
Μίκης Θεοδωράκης: Να μην πτοηθεί ο κόσμος, να έρθει στο συλλαλητήριο!

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης είναι καλά στην υγεία του. Και με δήλωσή του που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του, έστειλε μήνυμα πως εκείνος δεν πτοείται από τις απειλές ενόψει του συλλαλητηρίου. 

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις απειλές που δέχεται για να μην μιλήσει στο συλλαλητήριο και την επίθεση με μπογιές που έγινε στο σπίτι του, είπε: «Είμαι ήρεμος και έτοιμος».

Όταν ρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμά του για τον κόσμο, απάντησε: «Να μην πτοηθούν. Να αυξήσουν την θέληση, τον θυμό, την αποφασιστικότητα και την ορμητικότητά τους».

Πηγή: newsit