Οι αστυνομικοί πούλησαν σε συμμορία τρεις Ιταλούς για 43 ευρώ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Οι αστυνομικοί πούλησαν σε συμμορία τρεις Ιταλούς για 43 ευρώ

Οι αστυνομικοί πούλησαν σε συμμορία τρεις Ιταλούς για 43 ευρώΟι τρεις Ιταλοί οι οποίοι εξαφανίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου στο δυτικό Μεξικό και αγνοούνται πουλήθηκαν έναντι συνολικά «43 ευρώ» από μεξικανούς αστυνομικούς σε μέλη συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος, κατήγγειλε την Κυριακή ο Φραντσέσκο Ρούσο, γιος του ενός από τους τρεις Ναπολιτάνους.

«Οι μεξικανοί αστυνομικοί πούλησαν τα μέλη της οικογένειάς μου 43 σκ...ευρώ, είναι ντροπή, είναι ανήκουστο», δήλωσε εξοργισμένος ο Ρούσο σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Αυτοί είναι οι εγκληματίες, όχι ο αδελφός μου, ο πατέρας μου κι ο ξάδερφός μου», πρόσθεσε.

Τρεις αστυνομικοί και αστυνομικίνα συνελήφθησαν και φέρονται να ομολόγησαν ότι ενέχονται στην εξαφάνιση, την 31η Ιανουαρίου, των τριών Ιταλών στην Πολιτεία Χαλίσκο, στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο η πολιτειακή εισαγγελία.

Τα τέσσερα στελέχη των μεξικανικών δυνάμεων επιβολής της τάξης «ομολόγησαν πως παρέδωσαν (σ.σ.: τους τρεις Ιταλούς) σε μέλη (συμμορίας) του οργανωμένου εγκλήματος στην Τεκατιτλάν», πόλη 16.500 κατοίκων, σε απόσταση περίπου 600 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας, εξήγησε ο πολιτειακός εισαγγελέας Ραούλ Σάντσες.

«Πήγαν για να πουλήσουν γεννήτριες»

Οι τρεις αστυνομικοί και η αστυνομικίνα, που όλοι τους υπηρετούσαν στην Τεκατιτλάν, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για την «εξαφάνιση» των τριών Ιταλών, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Σύμφωνα με τον Φραντσέσκο Ρούσο, οι τρεις Ιταλοί πήγαν στο Μεξικό για να πουλήσουν γεννήτριες και δεν είχαν την παραμικρή σχέση με το οργανωμένο έγκλημα. 

Ο ίδιος διέψευσε τη φήμη κατά την οποία ο πατέρας του, ηλικίας 60 ετών, χρησιμοποιούσε πλαστά έγγραφα στο ταξίδι του στο Μεξικό. Ο αδελφός του είναι 25 ετών, ο εξάδελφός του 29.

«Η Ιταλία πρέπει να κινητοποιηθεί, πρέπει να μας πουν πού είναι. Ελπίζουμε ότι βρίσκονται ακόμη στη ζωή», τόνισε από την πλευρά του ο Τζίνο Μπεργκαμέ, εκπρόσωπος της οικογένειας.

Το τελευταίο νέο για τους τρεις Ιταλούς ήταν η προσαγωγή τους από αστυνομικούς σε πρατήριο καυσίμων.