Ένα απίθανο τανκ με επιδόσεις supercar! (photos & video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ένα απίθανο τανκ με επιδόσεις supercar! (photos & video)

Αυτό είναι το γρηγορότερο, το πιο πολυτελές και το ευκολότερο στο χειρισμό τανκ στον κόσμο.

Η εταιρεία Ripsaw εξειδικεύεται στη μετατροπή πρώην στρατιωτικών αρμάτων μάχης σε πολυτελή οχήματα ελευθέρου χρόνου κάποιων πολύ πλούσιων και αρκετά… εκκεντρικών αυτού του πλανήτη.

Ανάμεσα στα διάφορα project τους είναι και το EV2, το ταχύτερο και πολυτελέστερο σούπερ τανκ στον κόσμο. Τα αρχικά EV στην προκειμένη περίπτωση είναι η συντομογραφία του Extreme Vehicle και όχι του Electric όπως χρησιμοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Ενώ το βασικό μοντέλο της Ripsaw κινείται από έναν ντίζελ V8 6,6 λίτρων με απόδοση 400 ίππων. Αλλά το EV2 έχει κι περαιτέρω μετατροπές, με αποτέλεσμα η ιπποδύναμη να φτάνει τα 700 άλογα και η ροπή τα 135 kgm. Προαιρετικά διατίθεται και με βενζινοκινητήρα, απόδοσης ως και 1.500 ίππων. Όλα τα άρματα της Ripsaw φτιάχνονται ειδικά για τις προτιμήσεις του πελάτη, στα μέτρα του. Υπάρχουν… μονοθέσια ως και 4θέσια, αλλά και αμφίβια.








Το EV2 που βλέπουμε εδώ να οδηγεί ο Richard Hammond στο Dubai, ζυγίζει 4 τόνους. Αν και δεν ξεπερνά σε τελική τα 130 km/h, κάνει 0-100 σε 3,5”. Μπορεί να κινηθεί σε έδαφος κεκλιμένο ως και 75 μοίρες ενώ καταπίνει τα πάντα στο διάβα του, χάρη στη διαδρομή της ανάρτησης που φτάνει τα 40 εκατοστά.
Η πολυτελής διαμόρφωση της καμπίνας περιλαμβάνει κλιματισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και ηχοσύστημα. Η τιμή του συγκεκριμένου που βλέπουμε στα πλάνα ξεπερνά τα $400.000.