Ποιος είναι ο Stan Smith που όλοι φοράνε τα παπούτσια του; (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Ποιος είναι ο Stan Smith που όλοι φοράνε τα παπούτσια του; (photos)

Πριν τα φορέσεις μάθε ποιος είναι ο εμπνευστής τους.

Περπατάς και τα βλέπεις παντού. Τα φοράνε νέοι, μεγαλύτερης ηλικίας, με βερμούδα, με τζιν παντελόνι, ακόμα και με κουστούμι.

Η εταιρεία παπουτσιών Adidas, ούτε που φανταζόταν τι θα ακολουθούσε, όταν παρουσιάζε ένα παπούτσι καθαρά για τένις. Τα παπούτσια ξεπουλήθηκαν, και η εταιρεία έβαλε μπρος τις μηχανές για νέα παραγωγή. Το αξιοσημείωτο βέβαια, είναι η διαχρονικότητα του συγκεκριμένου παπουτσιού. Έιναι στη μόδα 40 χρόνια, και κανείς δεν μπορεί να στοιχηματίσει με σιγουριά, πότε θα σταματήσει να ξεπουλάει.

Η Αdidas δεν έχει κάνει καμία ουσιαστική παρέμβαση στο πρωτότυπο μοντέλο, από το φόβο μήπως χάσει αγοραστές. Ποιος ήταν όμως ο Stan Smith που πέτυχε να μείνει για πάντα στην ιστορία, το όνομά του;

O Stan Smith μεσουράνησε τη δεκαετία του 1970, όπου κατάφερε και έφτασε το νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης το 1972. Για την ιστορία του αθλήματος του τένις, ο Stan Smith είναι ένας θρύλος, καθώς έχει στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής στο Grand Slam, έχει κερδίσει το Masters Grand Prix, το US Open το 1971 και φυσικά το Wimbledon το 1972, έτος κατά το οποίο ήταν και το νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη. Συνολικά έχει κερδίσει γύρω στους 40 τίτλους, μέχρι να αποσυρθεί από την ενεργό δράση το 1985.

Ο Stan Smith εκτός από σπουδαίος αθλητής, είναι και πολύ ωραίος και ισορροπημένος τύπος. Έχει 4 κόρες, τις οποίες βάζει πάνω από οποιοδήποτε τίτλο έχει κατακτήσει. Λατρεύει την Ελλάδα και την ιστορία της. Δεν ξυρίζει ποτέ το μουστάκι του, ακόμα και όταν του προτείνανε μεγάλο ποσό για να το κάνει. Είναι φανατικός θαυμαστής του Roger Federer, τον οποίον θεωρεί τον καλύτερο τενίστα που έχει περάσει ποτέ. Παίζει ακόμα τένις για φιλανθρωπικό σκοπό και συνεχίζει να είναι ανίκητος.


Πηγή: e-radio.gr