Στα μαχαίρια Μπουτάρης-Καλαφάτης για το Σκοπιανό: Είστε χοντροκέφαλος και με διακόπτετε [βίντεο] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Στα μαχαίρια Μπουτάρης-Καλαφάτης για το Σκοπιανό: Είστε χοντροκέφαλος και με διακόπτετε [βίντεο]

Στα μαχαίρια Μπουτάρης-Καλαφάτης για το Σκοπιανό: Είστε χοντροκέφαλος και με διακόπτετε [βίντεο]Μία έντονη λογομαχία έλαβε χώρα χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Μπουτάρης και Καλαφάτης διαπληκτίστηκαν μπροστά στις κάμερες με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης ενοχλήθηκε διότι κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Καλαφάτης τον διέκοπτε συνεχώς. «Κύριε Καλαφάτη, δεν σχολιάζετε την ώρα που μιλάω, μετά ο,τι θέλετε. Σας το έχω πει επανειλημμένα, αλλά είστε χοντροκέφαλος για να το καταλάβετε. Δεν μπορώ να σας το περιγράψω αλλιώς, φτάνει!», είπε σε έντονο τόνο.

Ενοχλημένος, ο κ. Καλαφάτης ζήτησε από τον δήμαρχο να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό, όπως και έκανε. «Ανακαλώ κ Καλαφάτη, αλλά αν το ξανακάνετε δεν θα το ανακαλέσω. Δεν είστε στη Βουλή, εκεί να κάνετε ό,τι θέλετε. Μην κάνετε τον χαζό. Δεν σας είπα χαζό.... Μην κάνετε, όμως το χαζό. Δεν κάνουμε διάλογο. Δεν έχετε το δικαίωμα. Δεν έχω να πω τίποτε παραπάνω», επεσήμανε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Καλαφάτης, στη διάρκεια της τοποθέτησής του, αναφέρθηκε στο ονοματολογικό, εξαπολύοντας επίθεση στον κ. Μπουτάρη. «Τολμάτε να πετάτε ονόματα δημοσίως στο τραπέζι, χωρίς να έχετε έγκριση από το όργανο που πηγάζει η εξουσία σας και αυτό είναι το δημοτικό συμβούλιο», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Μας λέτε ότι δεν ασκείτε εξωτερική πολιτική. Δεν έχετε ούτε τις απαραίτητες γνώσεις, ούτε και την πληροφόρηση για να ασχολείστε με αυτό το θέμα. Δεν έχετε την εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Είστε ακατάλληλος γι’ αυτό. Σας καλώ σε κρίσιμα θέματα να φέρεστε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην θίγεται ο Θεσσαλονικιός και να μην νιώθουν ότι πληγώνονται όλοι οι Έλληνες».

Ο κ. Μπουτάρης απαντώντας του, υποστήριξε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν κάνει εξωτερική πολιτική. Ακολουθούμε την εξωτερική πολιτική της χώρας. Ο δήμος έχει μια δραστηριότητα που λέγεται “διπλωματία των πόλεων”, και στόχος είναι να προσεγγίσουν οι λαοί την πόλη».
«Και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να απολογούμαι για την πρόσκληση στον πρωθυπουργό των Σκοπίων να έρθει να περάσει την Πρωτοχρονιά στην πόλη, όπως χιλιάδες άλλοι τουρίστες», υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.