Εξέλιξη - ΣΟΚ με τη μητέρα που άφησε αβοήθητο το βρέφος στο φλεγόμενο διαμέρισμα (pics) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Εξέλιξη - ΣΟΚ με τη μητέρα που άφησε αβοήθητο το βρέφος στο φλεγόμενο διαμέρισμα (pics)

Εξέλιξη - ΣΟΚ με τη μητέρα που άφησε αβοήθητο το βρέφος στο φλεγόμενο διαμέρισμα (pics)Πολλά ερωτήματα γεννώνται μετά και τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες, η μητέρα που εγκατέλειψε αβοήθητο το βρέφος μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμα, είχε κριθεί ακατάλληλη στο παρελθόν.

Την είχε καταγγείλει το ίδιο της το παιδί

Το Νοέμβριο του 2016 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κόρη της 35χρονης γυναίκας. Το 16χρονο τότε κορίτσι είχε εμφανιστεί μόνο του στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε τη μητέρα του για κακοποίηση και παραμέληση. Ο εισαγγελέας ανηλίκων απομάκρυνε το κορίτσι από την οικογένειά του και έδωσε την επιμέλεια στη γιαγιά. Πίσω όμως είχαν μείνει δύο ακόμη ανήλικα, 3 και 4 ετών σήμερα.
«Μετά την καταγγελία της μικρής διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα, οπότε οποιαδήποτε υπηρεσία πρόνοιας έχει επιληφθεί της διαδικασίας αυτής έπρεπε να καταλάβει ότι τα μωρά έπρεπε να φύγουν από τη μητέρα και να πάνε σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον, αυτό κρίνεται από την έρευνα που γίνεται και σε συνέχεια να επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά θα συνεχίσουν τη ζωή τους χωρίς να κινδυνεύουν» δήλωσε ο Πρόεδρος του «Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος.

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες «έκλεισαν τα μάτια»

Τελικά δύο ανήλικα αφέθηκαν στην τύχη τους. Η 35χρονη είχε κριθεί ακατάλληλη μητέρα για τη μεγαλύτερη κόρη της, η οποία ευτυχώς  λόγω ηλικίας ήταν σε θέση να αποκαλύψει το πρόβλημα στις Αρχές. 
«Η πρόνοια δεν έχει τη δυνατότητα, δεν έχει το χρόνο και δε συνεχίζει να παρακολουθεί οικογένειες που βρίσκονται σε κρίση. Δύο, τρεις κοινωνικοί λειτουργοί για κάποια εκατομμύρια κόσμο  δεν προλαβαίνουν. Αν αποφασίσουν να πάρουν προσωπικό, να οργανωθούν τότε θα μπορούσαμε να πούμε πως σώζονται παιδιών και ανθρώπων που κινδυνεύουν, ακόμα και των παππούδων και των γιαγιάδων που βασανίζονται» προσθέτει ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ  το μωρό

Το μόλις 14 μηνών κοριτσάκι εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ στο Παίδων Αγία Σοφία, ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται αισιόδοξοι.
«Το παιδί παραμένει στη μονάδα εντατικής θεραπείας, είναι διασωληνωμένο με μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Πλέον είναι αιμοδυναμικά σταθερό. Αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης, θα αναμένουμε όμως και τα επόμενα 24ωρα» δήλωσε ο Μανώλης Παπασάββας, διοικητής του νοσοκομείου Παίδων.
Πηγή: Star