Κρήτη: Τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ – Σπαρακτικές σκηνές όλη τη νύχτα – Έφτασαν τα δύο παιδιά του (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Κρήτη: Τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ – Σπαρακτικές σκηνές όλη τη νύχτα – Έφτασαν τα δύο παιδιά του (photos)

Ο Ευγένιος Γκέραρντ σκόρπισε θλίψη με τον θάνατό του, σε ολόκληρη την Κρήτη που αγάπησε και εργάστηκε.

Σήμερα φίλοι και συγγενείς λένε το τελευταίο αντίο στον Ευγένιο Γκέραρντ. Στο μεγάλο δάσκαλο όπως τον αποκαλούσαν οι περισσότεροι. Στον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ΟΦΗ, που είχε σημαντική προσφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο που δίδαξε ήθος, εργατικότητα και αθλητικό πολιτισμό!

Στον άνθρωπο που έκανε μόνο φίλους, που κέρδισε τον σεβασμό συνεργατών, ποδοσφαιριστών αλλά και αντιπάλων. Στον άνθρωπο που έγραψε ιστορία με την προπονητική του παρουσία, που έφτασε τον ΟΦΗ στον ζενίθ της πορείας του!Από χθες, λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα, η σορός του βρισκόταν στο σπίτι του στην Ελιά με τη σημαία του αγαπημένου του ΟΦΗ να τον σκεπάζει.

Στο πλευρό του, όπως πάντα, η σύντροφος της ζωής του Κατερίνα και τα παιδιά της Μανώλης και Μηνάς Παπαδάκης ενώ σήμερα το πρωί αναμένονται από την Ολλανδία τα βιολογικά του παιδιά Νάταλι και Φρανκ. Για τις 14:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η τέλεση της εξόδιου ακολουθίας στον Ιερό Ναού του Αγίου Παντελεήμονα, στην Ελιά, λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του…

Όσοι συνέρρεαν χθες για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Μίστερ, είχαν να πουν ένα καλό λόγο… Φίλοι και συγγενείς είχαν να το λένε για το πόσο χουβαρντάς ήταν, ότι του άρεσε να βγαίνει στο καφενείο και να κερνάει τους συγχωριανούς του, να ακούει κρητικά και μαντινάδες, να πίνει το κρασάκι παραγωγής του, το «Γκεραρντάκης» με τους δικούς του ανθρώπους και να απολαμβάνει την ηρεμία της θέας του κάμπου της Ελιάς. Του τόπου που αγάπησε και επέλεξε να ζήσει περισσότερα από 25 χρόνια.

Εκεί όπου δημιούργησε πράγματα και επέλεξε να είναι η μόνιμη και παντοτινή του κατοικία!«Χάσαμε ένα πολύ καλό φίλο και συγγενή. Έναν άνθρωπο που αγάπησε το χωριό μας αλλά τον αγαπήσαμε και εμείς. Δυστυχώς έφυγε νωρίς…», είπε ο κ. Βασίλης Λασιθιωτάκης ενώ ο κ. Μανώλης Τραβαγιάκης συμπλήρωσε «Ο Ευγένιος ήταν ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο. Έβγαινε στο καφενείο κερνούσε τον κόσμο, είχε μόνο φίλους…». Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του ηλικιωμένου χωριανού του κ. Γιάννη Συντιχάκη: «Πρόσφερε πολλά στο χωριό μας, το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο όμως και οι χωριανοί τον αγαπούσαν και τον πρόσεχαν».

Σπαραγμός για τον Ευγένιο Γκέραρντ στην Κρήτη










Από τα πρώτα άτομα που έφτασαν χθες στο σπίτι του ήταν οι στενοί του συνεργάτες την επιτυχημένη 15ετία της παρουσίας του στον ΟΦΗ. Ο (τότε) πρόεδρος Κώστας Καζανάκης, ο (τότε) φροντιστής Δημήτρης Παπυράκης και ο φυσιοθεραπευτής Απόστολος Φυργάδης με έκδηλη τη συγκινησιακή φόρτιση στα πρόσωπα τους.

Στη Ελιά βρέθηκαν, μεταξύ των άλλων,  και πολλοί άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού ενώ σήμερα αναμένεται να κατακλυστεί το χωρίο από … παιδιά και φίλους του Ολλανδού τεχνικού.

Τη μνήμη του τίμησαν, στέλνοντας στέφανα η οικογένεια του Βαρδή Βαρδινογιάννη, αυτή των Νίκου, Γιάννη και Αναστασίας Βαρδινογιάννη, οι Παλαίμαχοι του ΟΦΗ, οι Snakes και οι Κρήτες 4, η ΕΠΣΗ, η ΠΑΕ Παναχαϊκή, οι Legends, ο Σύνδεσμος Φίλων ΑΕΚ Ηρακλείου.

Πηγή: neakriti.gr