Το έγκλημα του αιώνα: η πιο παρανοϊκή δολοφονία στα αστυνομικά χρονικά (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Το έγκλημα του αιώνα: η πιο παρανοϊκή δολοφονία στα αστυνομικά χρονικά (photos)

Ήταν Δεκέμβριος του 2002 όταν τα φώτα της δημοσιότητας έπεφταν στο Ρότενμπεργκ της Γερμανίας, το οποίο και είχε κλονιστεί από την υπόθεση κανιβαλισμού του 42χρονου Armin Meiwes, που είχε σκοτώσει και φάει τον 36χρονο εραστή του, Bernd Brandes.

Η αγγελία στο διαδίκτυο

Έχοντας εκδηλώσει από την παιδική του ηλικία τάσεις για κανιβαλισμό, το όνειρο του Armin να φάει κάποιον άλλο άνθρωπο ολοένα και μεγάλωνε.

Πορνογραφία με βασανιστήρια, έρευνες σχετικά με τον κανιβαλισμό αλλά και chatrooms με άλλα άτομα που μοιράζονταν την ίδια διαστροφή αποτελούσαν την καθημερινότητά του ακόμα και ως ενήλικας.
Και φτάνουμε στην άνοιξη του 2001. Κάπου στις αρχές Μαρτίου, ο Meiwes αποφασίζει να κάνει το βήμα παραπάνω. Αναρτά λοιπόν στο blog «The Cannibal Cafe» μία αγγελία στην οποία ζητούσε «… έναν γυμνασμένο άνδρα από 18 ως 30 χρονών για να σφαγιαστεί και να καταναλωθεί».
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Meiwes δεν ανάγκαζε κανέναν να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία. Αντ’ αυτού συνομιλούσε με όσους επικοινωνούσαν μαζί του και αν έβλεπε οποιοδήποτε είδος δισταγμού, το σεβόταν.

Το «ναι» και το μοιραίο ραντεβού

Όσο κι αν φαντάζει αλλόκοτο, δεν άργησε να έρθει η μέρα που το τηλέφωνο του Meiwes χτύπησε από τον Bernd Jürgen Armando Brandes. Τεχνικός υπολογιστών στο επάγγελμα, ο Brandes είχε διαβάσει την αγγελία του Meiwes και δέχθηκε πρόθυμα να ικανοποιήσει τις επιθυμίες του μέλλοντα δολοφόνου του.

Έχοντας περάσει την όλη διαδικασία της συζήτησης που είχε τηρήσει και με τους προηγούμενους υποψήφιους, ο Armin έκλεισε το τηλέφωνο έχοντας κανονίσει ήδη το ραντεβού του με το θύμα.
Το ημερολόγιο έγραφε 9 Μαρτίου του 2001. Ο Brandes είχε φτάσει στο σιδηροδρομικό σταθμό και περίμενε τον Armin να έρθει να τον παραλάβει για να τον οδηγήσει στην αγροικία που διέμενε.
Και έτσι έγινε. Οι δύο άνδρες κατέληξαν στο σπίτι του Meiwes όπου ακολούθησε σεξουαλική επαφή και ο Brandes ζήτησε από τον εραστή του να κόψει το πέος του δαγκώνοντάς το, χωρίς όμως επιτυχία, κάτι που τον ανάγκασε να χρησιμοποιήσει μαχαίρι.

Κατόπιν, ο Armin τηγάνισε το κομμένο γεννητικό όργανο του θύματός του, στο οποίο και σέρβιρε κανονικά για να επιβεβαιώσει πως «… το ανθρώπινο κρέας έχει ίδια γεύση με το χοιρινό».

Η ώρα περνούσε με τον Brandes να αιμορραγεί ασταμάτητα στη μπανιέρα του Meiwes, από τον οποίο και ζήτησε να τον σκοτώσει μη μπορώντας να αντέξει τον πόνο. Αφού λοιπόν τον οδήγησε στο δωμάτιο το οποίο προόριζε για αυτό το σκοπό, ο Armin μαχαίρωσε στο λαιμό τον Brandes αφαιρώντας του τη ζωή.

Έπειτα, κρέμασε τη σωρό του από ένα τσιγκέλι για να στραγγίξει το αίμα και την έκοψε σε επιμέρους κομμάτια, τα οποία και έβαλε στην κατάψυξη για να διατηρηθούν.
Μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, συνέχιζε να τρώει από αυτά τα κομμάτια για τους επόμενους δέκα μήνες. Το πλέον άρρωστο της υπόθεσης ήταν πως η όλη διαδικασία βιντεοσκοπείτο από την αρχή μέχρι το τέλος της.

«Περίμενα σχεδόν 40 χρόνια για να μου συμβεί αυτό, το ονειρευόμουν. Η πρώτη μπουκιά ήταν παράξενη, ήταν μια αίσθηση που δεν μπορώ να περιγράψω. Πετύχαινα την τέλεια εσωτερική επαφή με το θύμα μου μέσω της σάρκας του» θα αποκαλύψει ο Meiwes σε μια σοκαριστική συνέντευξη κατά τη διάρκεια ντοκιμαντέρ με τίτλο «Συνέντευξη με έναν κανίβαλο».

Η αναζήτηση δεύτερου θύματος και η καταδίκη

Ο Meiwes παρά το αποτρόπαιο έγκλημα που είχε διαπράξει, εξακολούθησε να αναρτά αγγελίες προς αναζήτηση του δεύτερου θύματός του. Ένας εκ των αναγνωστών του ίδιου blog, βλέποντας κάποιες από τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει ο Armin από τον τόπο δολοφονίας, κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία.

Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, οι Αρχές διεξήγαγαν έρευνα στο σπίτι του Meiwes όπου αντίκρισαν τα σύνεργα που είχε για τη διαδικασία τεμαχισμού του επόμενου θύματός του και φυσικά τη βιντεοκασέτα που μαρτυρούσε το φόνο του Brandes.
Με όλα τα στοιχεία εναντίον του, ο Meiwes δε μπορούσε παρά να ομολογήσει, τονίζοντας ωστόσο πως είχε τη συγκατάθεση του θύματός του για όσα έκανε.

Μετά από την πολύκροτη δίκη, ο Armin καταδικάστηκε σε 8 χρόνια φυλάκισης για ανθρωποκτονία, με την υπόθεση όμως να ξανανοίγει ένα χρόνο μετά και τους κατήγορους να ισχυρίζονται πως η όλη διαδικασία έγινε με το θύμα να μην είναι σε θέση να κατανοήσει τι συνέβαινε λόγω της ευρείας κατανάλωσης χαπιών και αλκοόλ που πράγματι είχε προηγηθεί.
Μάλιστα, απαιτήθηκε να επανεξεταστεί ο κατηγορούμενος από τους ψυχολόγους, των οποίων το πόρισμα ενίσχυσε την απόφαση του δικαστηρίου να τον καταδικάσει σε ισόβια.

Από τη μεριά του, ο Meiwes παρουσιάστηκε μετανιωμένος για τα όσα είχε κάνει ενώ δηλώνει τα τελευταία δέκα χρόνια χορτοφάγος.

Πηγή: menshouse