Ο κατήφορος συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Ο κατήφορος συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό


Ο κατήφορος συνεχίζεται για τον Παναθηναϊκό | Panathinaikos24.grΟ Παναθηναϊκός των χιλίων προβλημάτων ταπεινώθηκε στη Λιβαδειά, γνωρίζοντας την ήττα από τον Λεβαδειακό με 3-2 και δυστυχώς για όλους φαίνεται ότι έχει και πιο χαμηλά. Άργησαν να «ξυπνήσουν» οι «πράσινοι» που βρήκαν δύο τέρματα στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Δοκάρι ο Δώνης στο 18ο λεπτό, εκτός ο Μουνιέ λόγω τραυματισμού.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού
Με τους ίδιους ποδοσφαιριστές οι οποίοι τοποθετήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο που παίχτηκε το Σάββατο, κατέβηκε ο Λεβαδειακός στο part II της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκαν οι Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ, Βιγιαφάνιες, Άλτμαν και Δώνης.
Το ματς
Ο Ευαγγέλου έδωσε σήμα για την ολική επαναφορά του παιχνιδιού, 24 ώρες μετά τη διακοπή του λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών, με το χρονόμετρο να δείχνει 9 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.  Οι «πράσινοι» μπήκαν δυναμικά, έχοντας αρχικά την πρωτοβουλία των κινήσεων, φτάνοντας μια ανάσα από το 1-0, με θεαματικό μάλιστα τρόπο. Στο 18ο λεπτό, ο Κουλιμπαλί σέντραρε από τα δεξιά, ο Δώνης έπιασε… σεντερ-φορίσιο γυριστό, αλλά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο του Επασί.
Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη φάση για τον Παναθηναϊκό στο ματς, με τα ως τότε δεδομένα να έδειχναν ότι το «τριφύλλι» θα συνέχιζε την πίεσή του, με σκοπό να φτάσει στο πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα. Όμως, η ιστορία γράφτηκε αλλιώς…
Στο 21ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, το οποίο εκτελέστηκε με ωραίο τρόπο, η μπάλα έφτασε στην καρδιά της «πράσινης» άμυνας και ο Φαβάρο σηκώθηκε σχεδόν… ανενόχλητος, σκοράροντας το πρώτο γκολ του Λεβαδειακού στη βραδιά (1-0, 21′). Πριν καλά-καλά προλάβουν να συνέλθουν, οι παίκτες του Ουζουνίδη είδαν τον Μουνιέ να φεύγει από το παιχνίδι αναγκαστικά, λόγω τραβήγματος, δίνοντας τη θέση του στον Χατζηγιοβάνη.
Όσο ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να… ψάχνεται, ο Λεβαδειακός, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη, έψαξε και δεύτερο γκολ, προειδοποιώντας στο 35ο λεπτό με τον Σουμπίνιο. Εν τέλει, οι Βοιωτοί πέτυχαν τον στόχο τους ένα λεπτό αργότερα, με σόλο του Γιουσούφ από τα αριστερά, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να… παρατηρούν τη φάση, που κατέληξε στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (2-0, 36′).
Το δεύτερο γκολ του Λεβαδειακού «καταρράκωσε» ολοκληρωτικά τους ποδοσφαιριστές του Ουζουνίδη, που έβγαλαν το ημίχρονο ως έχει, δίχως να δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση. Με την ψυχολογία στο ναδίρ, τα παιδαριώδη λάθη ήρθαν ως αποτέλεσμα, όπως αυτό του Βλαχοδήμου που μπλόκαρε την πάσα του Οικονόμου, με τον Ευαγγέλου να υποδεικνύει έμμεσο.
Το έμμεσο εκτελέστηκε, η μπάλα κόντραρε στα σώματα αλλά δεν βρέθηκε κανείς για να διώξει, με τον Μητρόπουλο να εκμεταλλεύεται το «δώρο» της «πράσινης» άμυνας, σκοράροντας για τρίτη φορά στο ματς για τους γηπεδούχους (3-0, 50′).
Φανερά απογοητευμένος, ο Ουζουνίδης προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, τοποθετώντας τους Χίλιεμαρκ και Ινσούα στη θέση των Άλτμαν και Κολοβέτσιου, μήπως και υπάρξει κάποια αντίδραση από πλευράς «τριφυλλιού», σε ένα ματς το οποίο είχε χαθεί από ώρα, δίχως ουσιαστική αντίδραση.
Ωστόσο, τα λεπτά περνούσαν δίχως κάτι το ουσιαστικό από πλευράς Παναθηναϊκού, με την εικόνα του Μαρίνου Ουζουνίδη καθισμένο στον πάγκο, με το πρόσωπό του κρυμμένο στο μπουφάν του, να περιγράφει επ’ ακριβώς το τι συνέβη στη Λιβαδειά.
Η πρώτη ουσιαστική αντίδραση των «πρασίνων» ήρθε στο 76ο λεπτό, με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ να παίρνει τη φάση πάνω του και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Λουντ, με τον Φινλανδό να μειώνει σε 3-1, νικώντας τον Επασί, στη δεύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς. Ο Λουντ είχε νέα ευκαιρία δύο λεπτά μετά τη φάση του γκολ, αλλά αυτή τη φορά, η προσπάθειά του από το ύψος της περιοχής δεν βρήκε στόχο.
Οι «πράσινοι» άργησαν να αντιδράσουν, ωστόσο προσπάθησαν να μειώσουν περαιτέρω, ανεβάζοντας την απόδοσή τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάνοντας φάσεις με τον Δώνη (84′) και τον Βιγιαφάνιες, η κεφαλιά του οποίου βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων (87′). Ο Ευαγγέλου έδωσε πέντε λεπτά καθυστερήσεων και στο 3ο εξ αυτών, το «τριφύλλι» βρήκε τον δρόμο για το δεύτερο γκολ.
Ο Χατζηγιοβάνης κέρδισε πέναλτι, όταν η προσπάθειά του σταμάτησε στο χέρι του Ντιόγκο εντός περιοχής, με τον Λούκας Βιγιαφάνιες να μη λαθεύει απέναντι από τον Επασί, σκοράροντας στο 94ο λεπτό (3-2), διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στη Λιβαδειά (3-2).
Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Φαβάρο, Μητρόπουλος (90’ Καλτσάς), Ομπιορά (85’ Νιάσε), Γιακουμάκης (88’ Ντιόγκο), Σουμπίνιο, Γιουσούφ, Μαρκόφσκι.
Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος (55’ Ινσούα), Οικονόμου, Βιγιαφάνιες, Τζανδάρης, Λουντ, Μουνιέ (λ.τ. 29’ Χατζηγιοβάνης), Αλτμαν (54’ Χίλιεμαρκ), Δώνης.