Ιαπωνία: Ενας νεκρός και 11 τραυματίες από ηφαιστειακή έκρηξη κοντά σε θέρετρο του σκι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Ιαπωνία: Ενας νεκρός και 11 τραυματίες από ηφαιστειακή έκρηξη κοντά σε θέρετρο του σκι

23s10japΤουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι έντεκα τραυματίστηκαν, κάποιοι από αυτούς σοβαρά, εξαιτίας ηφαιστειακής έκρηξης που προκάλεσε χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο, γνωστοποίησαν οι ιαπωνικές Αρχές.

Μεταξύ των τραυματιών ήταν και έξι στρατιώτες που βρίσκονταν στην περιοχή για χειμερινή εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας της χώρας.

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 ανθρώπους που τραυματίστηκαν από πέτρες που εκτοξεύθηκαν από το ηφαίστειο κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Οπως έγινε επίσης γνωστό περίπου 80 σκιέρ έχουν «παγιδευτεί» στην κορυφή πλαγιάς λόγω διακοπής λειτουργίας του τελεφερίκ και γίνονται προσπάθειες προσέγγισής τους.

Πρόκειται πάντως για μια διαδικασία που αναμένεται να πάρει αρκετό χρόνο καθώς δεν είναι εύκολο να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση διάσωσης σε χιονισμένες βουνοπλαγιές οι οποίες έχουν γεμίσει με ηφαιστειακή τέφρα.

Τέλος, η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες με εκρήξεις που μπορεί να εκτοξεύσουν πέτρες μέχρι και 2 χιλιόμετρα μακριά. kathimerini.gr