Φεύγει η Βελκουλέσκου από την Ελλάδα - Ποιος την αντικαθιστά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Φεύγει η Βελκουλέσκου από την Ελλάδα - Ποιος την αντικαθιστά

Φεύγει η Βελκουλέσκου από την Ελλάδα - Ποιος την αντικαθιστάΟ Πίτερ Ντόλμαν αντικαθιστά την Ντέλια Βελκουλέσκου στη θέση του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Ο Πίτερ Ντόλμαν μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Λευκορωσία ενώ είχε εργαστεί στο παρελθόν και στα προγράμματα του Ταμείου σε Ιρλανδία, Ρωσία και Ουκρανία.

Η κα Βελκουλέσκου φέρεται να είχε ζητήσει την αντικατάστασή της στο ελληνικό πρόγραμμα από το περασμένο καλοκαίρι.

Η οικονομολόγος του Ταμείου, 43 ετών σήμερα, είναι απόφοιτος του Λυκείου «Γκέοργκε Λαζάρ». Το 1992, τρία χρόνια μετά την εκτέλεση του δικτάτορα, μετανάστευσε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία προτού ενταχθεί στο δυναμικό του ΔΝΤ. 

Η Βελκουλέσκου ήρθε στην Αθήνα με πολύ κακές συστάσεις από την Κύπρο, όπου είχε προκαλέσει ουκ ολίγες φορές την έκρηξη του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και υπουργών της κυβέρνησης. Βρέθηκε εκεί το 2013 εν μέσω κρίσης και κουρέματος καταθέσεων. Οι απαιτήσεις της για τις τράπεζες σε μια σύσκεψη που έγινε τον Μάρτιο του 2013 στο Προεδρικό Μέγαρο οδήγησαν εκτός ορίων τον κ. Αναστασιάδη. «Δεν σε αντέχω, δεν μπορώ να διαπραγματευτώ άλλο μαζί σου», φέρεται να της είπε οργισμένος πετώντας κάτω με δύναμη μια καρέκλα.

Στην Αθήνα, πέραν των σκληρών θέσεων που είχε πάντα, θα μείνει στην ιστορία και η υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνήματος που είχε η Βελκουλέσκου με τον Π. Τόμσεν. tovima.gr