Η ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός μεγάλου ράπερ και οι θεωρίες συνωμοσίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2018

Η ανεξιχνίαστη δολοφονία ενός μεγάλου ράπερ και οι θεωρίες συνωμοσίας

Το όνομα Λεσέιν Πάρις Κρουκς είναι πολύ πιθανό να μην λέει πολλά πράγματα σε όσους το διαβάσουν. Το ψευδώνυμο 2PAC ή Tupac Shacur ωστόσο μπορεί να χτυπάει καμπανάκι στον κόσμο που άκουσε, χόρεψε και συνδέθηκε με τον μεγάλο καλλιτέχνη της ραπ, ο οποίος έζησε μόλις 25 χρόνια. Ο «βασιλιάς της ραπ» στην Αμερική τα έζησε όλα, τα έκανε όλα και μέσα στα ομολογουμένως λίγα χρόνια της ζωής του κατάφερε να καθορίσει μία ολόκληρη γενιά ακροατών και μουσικών.

Έζησε μέσα στο γκάνστα λάιφσταιλ προσπαθώντας όμως με τις πράξεις του και τις απόψεις του να επηρεάσει την κοινότητα μέσα στην οποία ζούσε. Και όπως είναι γνωστό η διαβίωση στα γκέτο του Χάρλεμ ή της Καλιφόρνιας δεν είναι και η πιο εύκολη συνθήκη.

Ήταν ένας «γκάνγκστερ» ποιητής των δρόμων που εμπνεύστηκε από τις δυσκολίες των δικών του ανθρώπων αλλά και τις δικές του και πέθανε στο κάθισμα του συνοδηγού μιας BMW ένα βράδυ του Σεπτεμβρίου του 1996 αφού δέχτηκε 5 σφαίρες. Ο Tupac λατρεύτηκε κυριολεκτικά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και αυτός μπορεί να είναι και ένας λόγος που ο θάνατός του δημιούργησε τόσους πολλούς αστικούς μύθους οι οποίοι φτάνουν μέχρι το σημείο να πιστεύεται πως ο νεαρός ράπερ σκηνοθέτησε την δολοφονία του και είναι ακόμα ζωντανός, κάπου αναμεσά μας. Σε κάθε περίπτωση σχεδόν 22 μετά την δολοφονία του και το έγκλημα έχει μείνει ανεξιχνίαστο.

Δεκάδες οι έρευνες (επίσημες και ανεπίσημες), πάρα πολλά τα ντοκιμαντέρ, όπως και οι ταινίες. Όλες δίνουν την δική τους «αλήθεια». Κάποιες από τις έρευνες ωστόσο δείχνουν πως υπήρξαν στοιχεία για τον θάνατο του Tupac τα οποία παραγνωρίστηκαν. Σκοπίμως ή όχι θα κρίνει η ιστορία.

Ένας ποιητής των δρόμων με αίμα «Μαύρων Πανθήρων»
wkntoyp6
Με γονείς μέλη του κινήματος των «Μαύρων Πανθήρων» οι οποίοι μάλιστα είχαν «γράψει» πολλές συλλήψεις στο ενεργητικό τους, ο Τούπακ μάλλον ήταν «καταδικασμένος» να γίνει και αυτός επαναστάτης. Μεγάλωσε στις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης, μετά του Μέριλαντ και αργότερα στην Καλιφόρνια. Το μέλλον ενός νεαρού μαύρου στα γκέτο τη δεκαετία του '80 και μετά του '90 ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο. Συμμορίες και ναρκωτικά. Αυτός όμως ήταν καταδικασμένος να τραβήξει έναν δικό του δρόμο.

Ήταν σίγουρος ότι κάποια μέρα θα ξεχώριζε, γι’ αυτό και κατάφερε να μείνει μακριά από τον κόσμο των ναρκωτικών και της παρανομίας. Ο φίλος του Ρέι Λάβ ανέφερε πως, «ο Σακούρ έγινε έμπορος ναρκωτικών για περίπου μία εβδομάδα. Τα παράτησε όταν ένας “πελάτης” του πρόσφερε τις βέρες του για να ξεπληρώσει το χρέος του. Ο Σακούρ δεν άντεχε να βλέπει τον ξεπεσμό των ναρκομανών. Δήλωσε ότι είτε θα πέθαινε από την πείνα είτε θα γινόταν ο μεγαλύτερος ράπερ όλων των εποχών». Και τα κατάφερε.

Μία διαδρομή εκτόξευσης, τα προβλήματα με το νόμο και η πρώτη φορά που ξεγέλασε το θάνατο
wkntoyp2
Η βελτίωση στις δουλειές του 2PAC ήταν συγκλονιστική. Η δημοτικότητα και η επιρροή του στη μαύρη (και όχι μόνο) κοινότητα ήταν τεράστια. Εκτός από τους ποιητικούς του στίχους ο Shacur ήταν και ενεργός πολιτικά και κοινωνικά καθώς προσπαθούσε να αφυπνίσει ειδικά τους νέους των γκέτο.

Η δημοφιλία του, οι πολιτικές του επιρροές σε μία καταπιεσμένη από το κράτος κοινότητα, η λογική ροπή αυτής της κοινότητας στη βία και το εύκολο χρήμα αλλά και δικά του στραβοπατήματα, έκαναν τις αρχές να τον βάλουν στο μάτι. Αν και είχε δώσει όρκο να μείνει μακριά από τα μπλεξίματα δεν τα κατάφερε...
wkntoyp5
Το πρώτο στραβοπάτημα ήρθε το 1992 όταν και του έπεσε το όπλο του από τα χέρια με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει και να σκοτώσει ένα 6χρόνο παιδί. Η υπόθεση δεν έφτασε στα δικαστήρια, γιατί ο Σακούρ αποζημίωσε γενναία τους γονείς του θύματος.

Τον Φεβρουαρίου του 1995 κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια κάθειρξης για την σεξουαλική κακοποίηση μιας 19χρονης. Έκατσε στην φυλακή 9 μήνες μιας και ο παραγωγός και ιδιοκτήτης της «Death Row Records», Suge Knight πλήρωσε την εγγύηση 1.400.000 δολαρίων.

Ένα χρόνο νωρίτερα ο Tupac είχε καταφέρει να ξεγελάσει το θάνατο. Στις 30 Νοεμβρίου του 1994, άγνωστοι άντρες πυροβόλησαν τον Σακούρ και έκλεψαν κοσμήματα που είχε πάνω του, αξίας 14 χιλιάδων δολαρίων.

Αυτό το χτύπημα ήταν και το κύκνειο άσμα της μέχρι πρότινος σχέσης μέντορα-μαθητή μεταξύ του Σακούρ και ενός εκπροσώπου της ραπ σκηνής της Ανατολικής Ακτής, τον «Notorious B.I.G». Η επίθεση έγινε κάτω από το στούντιο του Notorious B.I.G. και ο Σακούρ τον κατηγόρησε πως ήξερε για την επιθετική ενέργεια εναντίον του και επέλεξε να μην τον προετοιμάσει.

Οι τελευταίες ώρες στο κάθισμα της BMW
τουπακ
Η φερόμενη τελευταία του φωτογραφία στη μοιραία BMW λίγες μέρες πριν την εκτέλεση
O Tupac ήταν φίλος και θαυμαστής του Μάικ Τάισον. Έτσι λοιπόν πριν από την εμφάνισή του σε κλαμπ του Λας Βέγκας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 πήγε να παρακολουθήσει τη μάχη του γνωστού μποξέρ. Μετά το τέλος του αγώνα και στο λόμπι του ξενοδοχείου, μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Σακούρ εντόπισε ένα μέλος της συμμορίας των «Crips», με τους οποίους είχε μεγάλη κόντρα με τους «Bloods» στους οποίους φημολογείται ότι είχε φίλους ο Tupac.

Ένα χάος ξέσπασε στο ξενοδοχείο με τα μέλη των δύο συμμοριών αλλά και τον Σακούρ να συμπλέκονται. Μετά από κάποια λεπτά με τις κλωτσιές και τις γροθιές να διαδέχονται η μία την άλλη ο ράπερ και ο Suge Knight έφυγαν μαζί με την BMW του δεύτερου να πάνε στο κλαμπ όπου θα έδινε συναυλία ο 2PAC. Σε ένα φανάρι ένα αυτοκίνητο πλεύρισε αυτό του Σακούρ με τους αγνώστους να ανοίγουν πυρ. Ο ράπερ δέχτηκε 5 σφαίρες και κατέληξε μία εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία.
wkntoyp1
Οι έρευνες των αστυνομικών ακόμα και τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν πως οι Crips ήταν πίσω από τη δολοφονία ή να διαλευκάνουν πλήρως τον θάνατο του Shacur. Τον ρόλο της αστυνομίας ανέλαβαν φανς και ιδιωτικοί ερευνητές.

Οι θεωρίες συνωμοσίας και η «εμφάνιση» του Tupac στην Κούβα και η Ελλάδα
Rihanna posts a picture of herself on Instagram
Μία αρκετά δημοφιλής θεωρία για την δολοφονία του που πλησίαζε σε υπαρκτά γεγονότα ήταν αυτή των αντιποίνων από τους Crips προς τον Tupac μιας και αυτός είχε μία ανεπίσημη σχέση με τους Bloods. H αστυνομία δεν κατάφερε ποτέ να επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο.
Notorious B.I.G
Πριν από μία 15ετία είχε κυκλοφορήσει μέσω ενός πρώην ντετέκτιβ η θεωρία ότι ο παραγωγός Suge Knight που άλλοτε ξελάσπωσε τον Tupac, διέταξε την δολοφονία του όταν έμαθε πως ο ράπερ ήθελε να φύγει από την εταιρεία του. Και αυτή η θεωρία έμεινε στη λήθη πάντα σε ένα επίπεδο ψιθύρων. Μάλιστα περίπου την ίδια περίοδο ένα άρθρο των Λος Άντζελες Τάιμς ανέφερε πως ο άσπονδος φίλος του, Notorious B.I.G. είχε δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια στους Crips για να σκοτώσουν τον Shacur. Ο B.I.G. δεν κατάφερε ποτέ να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Στις 9 Μαρτίου του 1997 δολοφονήθηκε και αυτός με παρόμοιο τρόπο με τον Tupac.

O μύθος του νεαρού ράπερ πάντως και η ζωή βίος και πολιτεία μέσα στις αντιφάσεις και τη δόξα ενέπνευσε πολλούς να πιστεύουν πως σκηνοθέτησε ο ίδιος τον θάνατό του και πως βρίσκεται όχι μόνο εν ζωή αλλά κάνει τα ταξίδια του και ερωτοτροπεί με γνωστές σταρ όπως η Rihanna. Οι ίδιοι μύθοι περιβάλουν και τη δολοφονία του Notorious B.I.G.. Ένας από αυτούς τον θέλει να ζει και να «κρασάρει» μπάτσελορ πάρτι στην Κρήτη!Notorious B.I.G

Πριν ωστόσο κάποιος αγοράσει εισιτήρια και πεταχτεί μέχρι την Κούβα να βρει τον Tupac να μένει με τη θεία του ας λάβει υπόψη του την τελευταία εξέλιξη στις έρευνες γύρω από την δολοφονία. Όχι τις επίσημες αλλά εκείνες ανεξάρτητων ερευνητών όπως του Benjamin Crump, ενός δικηγόρου που ασχολείται με τα πολιτικά δικαιώματα και παραγωγό του «Who Killed Tupac?». Ο Crump ισχυρίζεται πως το όπλο που είχε χρησιμοποιηθεί στον φόνο είχε βρεθεί στην πίσω αυλή σπιτιού μέλους των Crips.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ, οι αρχές εν γνώση τους αγνόησαν την πληροφορία μιας και ενώ την ήξεραν δεν ήθελαν να ρίξουν λάδι στη φωτιά του πολέμου των συμμοριών.

Πηγή