Εσείς γνωρίζατε ότι το κρασί δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Εσείς γνωρίζατε ότι το κρασί δεν είναι κατάλληλο για χορτοφάγους;

Είστε λάτρεις του κρασιού, η αγαπημένη στιγμή της μέρας είναι όταν επιστρέφετε σπίτι και χαλαρώνετε με ένα ποτήρι κρασί συντροφιά, ξέρετε όμως πως παρασκευάζεται το αγαπημένο σας ποτό;

Σύμφωνα με το metro.co.uk, στο κρασί εκτός από τον χυμό των σταφυλιών υπάρχουν και άλλα συστατικά τα οποία δεν θα μπορούσαμε ούτε να διανοηθούμε. Όπως εξηγεί, αυτά χρησιμοποιούνται σε ένα από τα στάδια της οινοποίησης όταν το κρασί είναι ακόμα νέο σχετικά και άρα θολό λόγω των οργανικών υλών που περιέχει.

Αντί λοιπόν, όπως συνέβαινε παραδοσιακά, οι οινοποιοί να περιμένουν να εξαφανιστούν με φυσικό τρόπο οι οργανικές ύλες, περνούν το κρασί από μία διαδικασία φιλτραρίσματος στην οποία χρησιμοποιούνται: αίμα και μυελός των οστών, καζεΐνη (μία πρωτεΐνη γάλακτος), χιτίνη (μια οργανική ουσία), ασπράδια αυγού, ιχθυέλαιο και ζελατίνη (δύο ειδών και ζωικής προέλευσης).

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα κρασιά που περνούν από αυτή τη διαδικασία φιλτραρίσματος δεν είναι κατάλληλα για όσους είναι χορτοφάγοι. Ωστόσο, πλέον οι οινοποιοί έχουν δημιουργήσει και κρασιά τα οποία φιλτράρονται με διαφορετικές μεθόδους, έτσι ώστε και οι χορτοφάγοι να μπορούν να τα καταναλώσουν άφοβα.

Που θα βρείτε κρασί κατάλληλο για χορτοφάγους

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κανόνας θέλει τα κρασιά που δεν φέρουν ειδική ετικέτα vegan να μην είναι κατάλληλα για χορτοφάγους. Έτσι, τα ειδικά καταστήματα χορτοφαγίας είναι και αυτά που είναι πιο πιθανό να πωλούν vegan κρασιά.

Πηγή: huffpost