Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Πότε θα επιχειρήσουν οι γιατροί να τον «ξυπνήσουν»; - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Πότε θα επιχειρήσουν οι γιατροί να τον «ξυπνήσουν»;

Για 10η μέρα ο παρουσιαστής συνεχίζει να δίνει τη μάχη για τη ζωή - Τι εκτιμούν οι γιατροί; 

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ασκληπιείο παραμένει ο 44χρονος παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου παραμένουν επιφυλακτικοί χωρίς να προβαίνουν σε προγνώσεις και προβλέψεις κανενός είδους, αν και εκτιμούν πως η ηλικία κι ο δυνατός οργανισμός του, αποτελούν σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να τον βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη πορεία που πρέπει να διανύσει. 

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει και από τους γιατρούς και από την οικογένεια του τραυματία. 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΜΕΘ ο ασθενής μπορεί να παραμείνει σε αναπνευστική μηχανική υποστήριξη για 13 έως 20 ημέρες, και μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος υποβάλλεται σε τραχειοστομία. Αυτό γίνεται για να υποστηριχθεί και πάλι η αναπνοή του αλλά είναι η μέθοδος που ενδείκνυται για την αναπνευστική υποστήριξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και που τον προστατεύει περισσότερο από τα μικρόβια και συνεπώς τις λοιμώξεις που εγκυμονεί η χρήση του αναπνευστήρα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το ερχόμενο Σάββατο και μετά, θα επιχειρηθεί η αποσωλήνωση και εάν δεν μπορεί να αναπνέει μόνος του, θα γίνει τραχειοστομία.