Γκάμπριελ: Ο Μακρόν αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την Ευρώπη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Γκάμπριελ: Ο Μακρόν αποτελεί ιστορική ευκαιρία για την Ευρώπη

AP Photo/Virginia Mayo
Το Βερολίνο πρέπει να συνεργαστεί με το Παρίσι για να βελτιώσει και να εμβαθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε ο κ Γκάμπριελ. «Έχουμε κοινή ευθύνη να αναπτύξουμε περαιτέρω όλη την Ευρώπη», είπε.
Διθυράμβους για τον Γάλλο πρόεδρο διατύπωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στο AFP πως ο κ Μακρόν αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση του ευρωπαϊκού σχεδίου και κυρίως για την ενίσχυση της ευρωζώνης.

Το Βερολίνο πρέπει να συνεργαστεί με το Παρίσι για να βελτιώσει και να εμβαθύνει την Ευρωπαϊκή Ένωση προέτρεψε ο κ Γκάμπριελ. «Έχουμε κοινή ευθύνη να αναπτύξουμε περαιτέρω όλη την Ευρώπη», είπε, με την ευκαιρία της 55ης επετείου από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων.

«Πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ιστορική ευκαιρία που μας παρουσιάστηκε με αυτόν τον πεπεισμένο Ευρωπαίο όπως είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, αλλιώς κάποια μέρα η Ευρώπη θα υπάρχει μόνο στα χαρτιά», τόνισε επίσης.

Το κύριο είναι να προχωρήσει «η μεταρρύθμιση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης», ένα θέμα για το οποίο ο Μακρόν έχει πει πολλές φορές τις προτάσεις του όπως η δημιουργία προϋπολογισμού για την ευρωζώνη, αλλά και η ύπαρξη υπουργού Οικονομικών και κοινοβουλίου.

Πρέπει να προχωρήσουμε «καθώς στόχος είναι να κάνουμε την Ευρώπη πιο σταθερή και πιο δίκαιη», σημείωσε ο Γκάμπριελ. « Ιστορικά, οι δύο χώρες υπήρξαν η δύναμη του έργου οικονομικής ολοκλήρωσης στο οποίο προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε.

Οι δηλώσεις αυτές του Γκάμπριελ ίσως αποτελούν κριτική προς τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την οποία το κόμμα του Μάρτιν Σουλτς συχνά έχει κατηγορήσει για ατολμία σε σχέση με την αντίδρασή της στις προτάσεις Μακρόν.

Εν τω μεταξύ, τα σχέδια του οράματος Μακρόν για την Ευρώπη βρίσκονται σε αναμονή καθώς η Μέρκελ μάχεται να σχηματίσει κυβέρνηση με τους Σοσιαλδημοκράτες.  skai.gr