Μπακογιάννη: «Έγκλημα να τους αποκαλούν όλοι Μακεδόνες κι εμείς φούφουτους» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Μπακογιάννη: «Έγκλημα να τους αποκαλούν όλοι Μακεδόνες κι εμείς φούφουτους»

Για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων μίλησε το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Δεν πιστεύω ότι βρισκόμαστε κοντά σε μία λύση. Πιστεύω ότι οι χειρισμοί που έχουν γίνει από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου είναι χειρισμοί που από την αρχή έχουν υπονομεύσει κάθε ελπίδα σοβαρής διαπραγμάτευσης», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

«Η γραμμή που έχει χαράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (για το Σκοπιανό) είναι μία και είναι αποδεκτή από όλους στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διχάσει τη ΝΔ με το Σκοπιανό.

Δείτε το βίντεο:Η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι διχασμένη στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό και τόνισε: «καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δεχθεί τη λογική της διπλής ονομασίας. Είναι έγκλημα η λογική ότι όλος ο κόσμος μπορεί να τους λέει «Μακεδονία» και εμείς να τους λέμε φούφουτους». Κληθείσα να σχολιάσει το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης η κυρία Μπακογιάννη υπογράμμισε πως ο τρόπος που χειρίστηκε η κυβέρνηση εξ αρχής το θέμα της διαπραγμάτευσης για την ονομασία των Σκοπίων «δημιούργησε την αίσθηση της έλλειψης εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Έχουμε μία κοινωνία ταπεινωμένη, περιφρονημένη, μία κοινωνία που έχει δει το αποτέλεσμα της όποιας διαπραγμάτευσης έχει φέρει ο κύριος Τσίπρας να είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι». Η ίδια, πάντως, δήλωσε πως δεν θα πάει στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Είναι απαράδεκτος ο τρόπος με τον οποίο υπονόμευσε αυτή την ιστορία σήμερα ο κύριος Τσίπρας», κατέληξε η κυρία Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις κινήσεις του πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό.