Αντιπροσωπεία στη Σεούλ θέλει να στείλει η Β. Κορέα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αντιπροσωπεία στη Σεούλ θέλει να στείλει η Β. Κορέα

Αντιπροσωπεία στη Σεούλ θέλει να στείλει η Β. ΚορέαΗ Βόρεια Κορέα πρότεινε την Τρίτη να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα, στις πρώτες επίσημες συνομιλίες μεταξύ της Πιονγκγιάνγκ και της Σεούλ έπειτα από δύο και πλέον χρόνια, γνωστοποίησε η νοτιοκορεατική κυβέρνηση.

«Η βορειοκορεατική πλευρά πρότεινε να στείλει μια αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου, στελέχη της εθνικής ολυμπιακής επιτροπής, εκλέκτορες, αθλητές, φιλάθλους, καλλιτέχνες, παρατηρητές, μια ομάδα επίδειξης ταεκβοντό και δημοσιογράφους» στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πιοντσάν τον Φεβρουάριο, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο υφυπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Τσουν Χε Σουνγκ.

Από την πλευρά της, η Σεούλ πρότεινε να υπάρξει διάλογος μεταξύ αξιωματικών των ένοπλων δυνάμεων των δύο κρατών για να αποκλιμακωθεί η ένταση στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και να γίνουν συναντήσεις μεταξύ μελών των ίδιων οικογενειών που ζουν χωρισμένες στα δύο κράτη ενόψει του σεληνιακού νέου έτους τον Φεβρουάριο, ανέφερε ο Τσουν.

Η Νότια Κορέα πρότεινε ακόμη οι αθλητές της Βόρειας και της Νότιας Κορέας να παρελάσουν μαζί στις τελετές έναρξης και λήξης των αγώνων και να επιδοθούν σε κοινές δραστηριότητες κατά τη διάρκεια των αγώνων, είπε ο ίδιος. tanea.gr