Τραμπ: Ο Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Τραμπ: Ο Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει»

Τραμπ: Ο Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδοντας τις πληροφορίες για επικείμενο ανασχηματισμό, τις οποίες ο ίδιος τροφοδότησε την Πέμπτη.

«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Ρεξ Τίλερσον ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- FAKE NEWS! Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter.

«Δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, δημοσιεύοντας στο Instagram φωτογραφία από την ορκωμοσία του Ρεξ Τίλερσον στις αρχές Φεβρουαρίου. Οι δύο άνδρες πήραν πρωινό στον Λευκό Οίκο μαζί με τον υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις. 

«Αφησαν να πλανάται η αμφιβολία»

Οι New York Times έγραψαν την Πέμπτη ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει τον ανασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Τίλερσον με τον διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο «εντός των επόμενων εβδομάδων». 

Ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του άφησαν να πλανάται η αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χωρίς να διαψεύδουν επισήμως τέτοιο σενάριο. 

«Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις προς το παρόν» είχε σχολιάσει ο Λευκός Οίκος, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός «αγαπάει τη δουλειά του», αλλά «βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου». 

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών το CNN, μετέδωσαν ότι με τις αρχικές διαρροές επεδίωκαν την ταπείνωση του Ρεξ Τίλερσον και τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση.  tanea.gr