Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκη: Επίθεση κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Επίθεση κατά της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονία πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη, λίγο μετά τις 20:00, κουκουλοφόροι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο thestival.gr o πρύτανης του ΠΑΜΑΚ, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, οι δράστες της επίθεσης πέταξαν έφτασαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου διοίκησης του ιδρύματος όπου πέταξαν κόκκινες μπογιές και έσπασαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία των γραμματέων του πρυτάνεως και των αντιπρυτάνεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες, πληροφορίες οι κουκουλοφόροι έφτασαν στον τρίτο όροφο μέσω του ημιορόφου και για τον λόγο αυτό δεν έγιναν αντιληπτοί από τους φύλακες της εισόδου.

Σε δηλώσεις του πάντως το πρωί της Πέμπτης ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στην Ευρωπαϊκή Ένωση Πανεπιστημίων για να δουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα.

«Θα πρέπει να τελειώνουμε με το άβατο της παρανομίας», είπε ο κ. Ζαπράνης και πρόσθεσε πως το καλώς εννοούμενο άσυλο της ελεύθερη διακίνησης ιδεών καταστρατηγείται με το περιβόητο νόμο Γαβρόγλου. 

Όπως τόνισε επίσης το ελληνικό πανεπιστήμιο το πληρώνει ο ελληνικός λαός και δεν ανήκει σε πολιτικές παρατάξεις ή κουκουλοφόρους.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που λίγο μετά τις 18:00 επιτέθηκαν στην Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.

Στην επίθεση αυτή σύμφωνα με πληροφορίες του thestival συμμετείχαν περίπου 20 άτομα τα οποία με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους επιτέθηκαν στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει την TV100 και τον FM100, στην οδο Ν. Γερμανού 1, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πέταξαν μπογιές και έσπασαν υαλοπίνακες, ενώ προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένα οχήματα.

Τρία από τα οχήματα που υπέστησαν φθορές ανήκουν στη ΔΕΠΘΕ και ένα σε ιδιώτη. Κάποιοι από τους κουκουλοφόρους χτύπησαν έναν εργαζόμενο της TV100 με λοστούς, τραυματίζοντάς τον ελαφρά. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Οι δράστες πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία έγραφαν «για κάθε δελτίο των 8 ένα σπασμένο τηλεοπτικό σταθμό» και «νίκη στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα».

Πηγή: thestival.gr