Θεοδωράκης: Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Θεοδωράκης: Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο

Θεοδωράκης: Fake news η καθαρή έξοδος από το μνημόνιο“Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις” είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
Σφοδρή επίθεση για την ασκούμενη αντιαναπτυξιακή και φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.  “Πού θα σταματήσετε; Στον επόμενο προϋπολογισμό θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα έχουν ήδη φορολογηθεί και έχουν γίνει εφιάλτες” επισήμανε μεταξύ άλλων. 


Να σημειωθεί ότι το “παρών” στην ομιλία του επικεφαλής του Ποταμιού έδωσε και ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Φέρνουν ένα πολύ βαρύ προϋπολογισμό. Φόροι – φόροι – φόροι και για τους άνεργους μια γερή δόση από άμεσους φόρους» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης ξεκινώντας την ομιλία του. “Στόχος σας όπως έχετε πει είναι τα μεγάλα πλεονάσματα ενώ η οικονομία σέρνεται και χάνονται οι ευκαιρίες και οι νέοι φεύγουν. Ο στόχος κάθε λογικής κυβέρνησης είναι η αύξηση του πλούτου και το μοίρασμα σε όλους τους πολίτες. Εσείς αναλάβατε τη χώρα σε ευνοϊκή συγκυρία με χαμηλή τιμή πετρελαίου και ευνοϊκή γεωπολιτική συγκυρία για τον Τουρισμό. Τα χάσατε όλα”, τόνισε. 

"Κυνηγάτε τη μεσαία τάξη με φόρους και εισφορές" 

“Λέτε ότι μειώσατε την ανεργία αλλά αυτό προέκυψε από το σπάσιμο των θέσεων εργασίας των 700 ευρώ σε θέσεις εργασίας 360 ευρώ” υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει: “Μιλάτε για μέρισμα στους φτωχούς το οποίο όμως θα πάρετε πίσω διπλά από τους έμμεσους φόρους. Οι ευρωπαίοι ηγέτες σας χτυπούν την πλάτη αλλά οι ευρωπαϊκές εταιρείες μας κουνούν το μαντίλι. Ο ψηφιακός μεσαίωνας των Σπίρτζη – Λυμπερόπουλου αποτελεί μάχη χαρακωμάτων με υποψήφιους επενδυτές”.

“Κυνηγάτε την μεσαία τάξη με φόρους και εισφορές. 'Ενας ταξικός πόλεμος απέναντι στην μεσαία τάξη την ραχοκοκαλιά της οικονομίας” ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. “Θεωρείτε ότι οι δικοί σας ψηφοφόροι δεν έχουν μισθούς και μπλοκάκια. Προσδοκάτε να αντλήσετε φόρους 48 δισ. ευρώ. Που θα σταματήσετε; Θα φορολογήσετε και τις αναμνήσεις γιατί τα όνειρα έχουν ήδη φορολογηθεί και έχουν γίνει εφιάλτες”, πρόσθεσε. 

Ο ίδιος εξήγησε πως “και πριν από 10 χρόνια το ελληνικό κράτος εισέπραξε φόρους 48 δισ. ευρώ όσους και σήμερα. Θα μπορούσε να πει κάποιος «τι αλλάζει;». Τα 48 δισ. ευρώ αντλήθηκαν από οικονομία 230 δισ. ευρώ. Ενώ σήμερα αντλούνται από οικονομία 180 δισ. ευρώ. Χάσαμε 50 δισ. ευρώ ΑΕΠ και ζητάμε τους ίδιους φόρους. Αυτό είναι το πρόβλημα το μικρό ΑΕΠ και η σπατάλη του κομματικού κράτους”.

Υπενθύμισε τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο των αξιολογήσεων και τις σχετικές δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών: “Καήκαμε φώναζε ο κ. Τσακαλώτος τον Φεβρουάριο 2016 αν καθυστερήσει η αξιολόγηση έως τον Μάιο και έκλεισε τον Σεπτέμβριο του 2016. Κάθε μήνας καθυστέρησης κόβει από το ΑΕΠ της χώρας και προσθέτει φόρους. Είναι ο τέλειος φαύλος κύκλος”.

"Υπογράψατε τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα"

“Δεχθήκατε πρόσθετα μέτρα 2% του ΑΕΠ, υπογράψατε τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% εως το 2022 και τουλάχιστον 2,5% έως το 2060 έρχεστε και λέτε τώρα ότι βγαίνουμε από το μνημόνιο. Το μεγαλύτερο fake news” είπε σε άλλο σημείο. “Πού θα πάνε λοιπόν τα ποσά από τα υπερπλεονάσματα; Όπως λέγανε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «για την κάλυψη ενός παράνομου – μη νόμιμου (λέγατε και τα δύο) χρέους»” .

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο είπε «δεν σας έχουμε ξαναδεί τόσο χαρούμενο όσο την στιγμή που χτυπούσατε το καμπανάκι στην του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ».

Τόνισε τέλος ότι χρέος του Ποταμιού και των προοδευτικών πολιτικών αρχηγών είναι να διώξουν τους αμοραλιστές από την κυβέρνηση. protothema.gr