Φθιώτιδα: Εκπληκτικές εικόνες στα χιόνια – Στα λευκά και η Λαμία – Τα σχολεία που έμειναν κλειστά (photos) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Φθιώτιδα: Εκπληκτικές εικόνες στα χιόνια – Στα λευκά και η Λαμία – Τα σχολεία που έμειναν κλειστά (photos)

Εντυπωσιάζουν οι άκρως χριστουγεννιάτικες εικόνες με τα χιόνια στη Φθιώτιδα. Αγώνας για να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι...

Χιονίζει, ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας, από νωρίς το πρωί, με τις εικόνες να είναι άκρως χριστουγεννιάτικες. Κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο οδικό δίκτυο, ενώ η χιονόπτωση εντοπίζεται στην περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Στον δρόμο Λαμίας – Δομοκού έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση στην κυκλοφορία, το ίδιο και στον δρόμο Λαμίας – ‘Αμφισσας. Χωρίς προβλήματα η κίνηση στον δρόμο Λαμίας-Καρπενησίου.

Το σύνολο των εκχιονιστικών των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μετά το μεσημέρι.

Κλειστά σχολεία λόγω της χιονόπτωσης

Τα σχολεία στην Υπάτη δε λειτούργησαν καθώς το χιόνι από νωρίς το πρωί είχε φτάσει τους πέντε πόντους.

Αντίθετα κανονικά πήγαν στα σχολεία τους οι μαθητές όλων των υπολοίπων σχολείων. Η χιονόπτωση ειδικά στη Βόρεια Λαμία είναι εντυπωσιακή με το χιόνι να είναι ιδανικό και για παιχνίδια.

Οι αλατιέρες του Δήμου και τα βαριά μηχανήματα έχουν πιάσει δουλειά από το πρωί, προκειμένου να είναι ανοιχτό το δίκτυο εντός της πόλης.

Επίσης τα μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού και Λαμίας – Μπράλου διατηρώντας το δίκτυο ανοιχτό και χωρίς τη χρήση – προς το παρόν – αντιολισθητικών αλυσίδων.

Κλειστά σχολεία και στην Αμφίκλεια

Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αμφίκλεια, ενώ αντίθετα κανονικά πήγαν στις υποχρεώσεις τους οι μαθητές σε Ελάτεια και Κάτω Τιθορέα όπου υπάρχει χιονόνερο.

Το χιόνι πάντως σε αυτή την πλευρά της Λοκρίδας αποτελεί απαραίτητο ντεκόρ των Χριστουγέννων και ξέρουν να το «εκμεταλλεύονται» για τις δραστηριότητές τους.

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Δήμο Δομοκού για τις περιοχές του Δομοκού και της Ομβριακής. Αντίθετα κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο Νέο Μοναστήρι.

Οι εκπληκτικές εικόνες από τη χιονισμένη Φθιώτιδα






Πηγή: lamiareport.gr – Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ