Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της Πεσαβάρ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της Πεσαβάρ


Πακιστάν: Επίθεση ενόπλων στο Πανεπιστήμιο της ΠεσαβάρΟι δράστες αντάλλαξαν σφοδρά πυρά με αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο - Τραυματίες φοιτητές και δημοσιογράφος - Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν

Άγνωστοι ένοπλοι δράστες επιτέθηκαν την Παρασκευή στο Πανεπιστήμιο της Πεσαβάρ στο Πακιστάν, με τις πρώτες αναφορές να κάνουν λόγο για πέντε τραυματίες.


Η επίθεση έγινε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Πεσαβά. Σε βίντεο που μεταδίδουν μέσω διαδικτύου δημοσιογράφοι που βρίσκονται επί τόπου, ακούγονται απανωτοί πυροβολισμοί και ήχοι έκρηξης από το εσωτερικό του ιδρύματος, καθώς στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού. 

Στο τοπικό δίκτυο Geo TV ένας φοιτητής δήλωσε ότι είδε τουλάχιστον δύο τραυματίες, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. 
«Η αστυνομία και κομάντος του στρατού έχουν περικυκλώσει το κάμπους του πανεπιστημίου. Μια έκρηξη ακούστηκε από το εσωτερικό», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας στο Reuters. 

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι δράστες είναι τρεις ή πέντε στον αριθμό και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες. Μεταξύ των τραυματιών είναι τουλάχιστον ένας φύλακας, ένας δημοσιογράφος και φοιτητές. 

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, λέγοντας μέσω του εκπροσώπου του Μοχαμάντ Χορασάνι ότι στοχοθέτησαν ένα καταφύγιο της στρατιωτικής υπηρεσίας Πληροφοριών.

Οι ένοπλοι έφτασαν στο πανεπιστήμιο με ένα τρίκυκλο και φορώντας μπούρκα, μια ενδυμασία που φορούν πολλές γυναίκες στην περιοχή, εξήγησε ο Χαν. Πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έναν φρουρό προτού εισέλθουν στον χώρο του πανεπιστημίου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τον Δεκέμβριο του 2014 οι Πακιστανοί Ταλιμπάν σκότωσαν 134 παιδιά σε ένα σχολείο του στρατού στην Πεσάβαρ, μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία της χώρας.